Μποτιλιάρισμα στις κατατακτήριες;

Γιώργος Βαρίνος
Μποτιλιάρισμα στις κατατακτήριες;
Το αφεντικό της Ferrari, ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε πως είναι πιθανό να έχουμε φαινόμενα «ουράς supermarket» αύριο στις κατατακτήριες.

Η αλλαγή των κανονισμών για τις κατατακτήριες δοκιμές δημιούργησε πολλές ενστάσεις, κυρίως από την πλευρά των οδηγών, τελικά όμως αυτές αποφασίστηκε να ισχύσουν από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Έτσι, αύριο, τα μονοθέσια θα διεκδικήσουν τη θέση τους στην εκκίνηση βάσει των νέων δεδομένων, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ.

Ωστόσο οι αντιδράσεις για το νέο σύστημα κατατακτηρίων δεν έχουν σταματήσει, με την πιο πρόσφατη ανησυχία να εκφράζεται από τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε της Ferrari. Σύμφωνα με το νέο format, όλα τα αυτοκίνητα θα επιχειρούν να βρίσκονται στην πίστα από το πρώτο λεπτό του Q1, σε αντίθεση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα η λογική να λέει ότι θα δημιουργούνται «τρενάκια», τα οποία θα καθυστερούν σημαντικά τους πιο γρήγορους οδηγούς.

«Αυτό που είναι το πιο πιθανό ότι θα συμβεί αύριο (σ.σ. στις κατατακτήριες) είναι μια “ουρά ταμείου σε supermarket”. Όλοι θα θέλουν να βρίσκονται στην πίστα από το ξεκίνημα του Q1. Φυσικά δεν πρέπει να προτρέχουμε πριν δούμε τι τελικά θα συμβεί, αλλά αυτό το ενδεχόμενο είναι σχεδόν βέβαιο» δήλωσε ο Αριβαμπένε, συμπληρώνοντας ότι ίσως έπρεπε να δοθεί λίγος χρόνος περισσότερος για διαβούλευση με τις ομάδες, σχετικά με τις αλλαγές στις κατατακτήριες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!