Προσιτή, αυτόματη πολυτέλεια από την Opel

Γιώργος Βαρίνος
Προσιτή, αυτόματη πολυτέλεια από την Opel
Αν η ιδέα ενός αυτόματου κιβωτίου σας συναρπάζει αλλά το κόστος του σας τρομάζει, τότε η Opel έχει τη λύση.

Τα μικρά σε μέγεθος αυτοκίνητα αγοράζονται κυρίως για μετακινήσεις στην πόλη, όπου οι κυκλοφοριακές συνθήκες καθιστούν ιδιαίτερα ευχάριστο, πρακτικό και άνετο το αυτόματο κιβώτιο. Ωστόσο, το μεγάλο κόστος ενός συμβατικού αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων αποθαρρύνει πολλούς αγοραστές μικρών αυτοκινήτων από την επιλογή του, καθώς επιβαρύνει το κόστος κατά αρκετές εκατοντάδες ή λίγες χιλιάδες ευρώ.

Με αυτό το δεδομένο η Opel εξέλιξε ένα προσιτό, αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, με την ονομασία Easytronic 3.0, που τοποθετεί σε όλη τη γκάμα των συμπαγών της μοντέλων –Karl, Adam, Corsa και Astra. Το νέο αυτό κιβώτιο επιβαρύνει ελάχιστα το κόστος σε σχέση με ένα απλό χειροκίνητο, εξασφαλίζει την άνεση και την ευκολία του αυτόματου στις καθημερινές μετακινήσεις και τέλος, δεν αυξάνει, το αντίθετο μάλιστα, την κατανάλωση.

Παρότι, όπως και η Opel παραδέχεται, ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων δεν μπορεί ποτέ να φτάσει το επίπεδο γραμμικότητας και ταχύτητας αλλαγών σχέσεων ένα πλήρως αυτόματο, το Easytronic 3.0 έχει τόσο βελτιωμένο λογισμικό και μηχανικά μέρη, που το καθιστούν το καλύτερο του είδους του. Επιπρόσθετα, χάρη στη δυνατότητά του να εκτελεί τις αλλαγές σχέσεων με βέλτιστο τρόπο, η κατανάλωση σε σχέση με αυτή ενός χειροκίνητου κιβωτίου είναι ακόμα χαμηλότερη. Συγκεκριμένα, το Astra 1.0 EcoFlex με το Easytronic 3.0 απαιτεί μόλις 4,2 λίτρα βενζίνης/100 χλμ. και εκπέμπει 96 γρ./χλμ CO2, με αποτέλεσμα να είναι το πιο αποτελεσματικό ενεργειακά αυτοκίνητο της κατηγορίας του με κινητήρα βενζίνης.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Easytronic 3.0 εκτός της αυτόματης λειτουργίας, δίνει στον οδηγό και τη δυνατότητα χειροκίνητων σειριακών αλλαγών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!