Στις ΗΠΑ θα φρενάρουν αυτόματα από το 2022

Πέτρος Πιτσίνης
Στις ΗΠΑ θα φρενάρουν αυτόματα από το 2022
Ο βασικός εξοπλισμός των νέων αυτοκινήτων θα υποχρεούται από το 2022 να περιλαμβάνει ένα επιπλέον σύστημα ενεργητικής ασφάλειας, το οποίο θα βοηθήσει στην μείωση των ατυχημάτων.

Είναι γνωστό ότι το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος μπορεί να αποβεί σωτήριο στις καθημερινές μας μετακινήσεις, αφού προλαμβάνει τις συγκρούσεις που γίνονται από αμέλεια του οδηγού. Μπορεί να μην είναι κάτι νέο, όμως από το 2022 θα είναι υποχρεωτικό σε κάθε μοντέλο που θα πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό, μέσω πληροφοριών που συλλέγει από κάμερες και ραντάρ, μπορεί να ανιχνεύσει την απότομη επιβράδυνση του εμπρός αυτοκινήτου ή την ξαφνική εμφάνιση ενός ποδηλάτου για παράδειγμα. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα τον προειδοποιεί με οπτικοακουστικές ειδοποιήσεις και αν και πάλι αδιαφορήσει, ενεργοποιεί τα φρένα και αποτρέπει, ή περιορίζει τις επιπτώσεις του ατυχήματος.

Audi, BMW, Fiat-Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Subaru, Tesla, Toyota και Volkswagen έχουν ανταποκριθεί θετικά για την ένταξη του συστήματος στον στάνταρ εξοπλισμό όλης της γκάμας τους, καλύπτοντας το 99% των κατασκευαστών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των ΗΠΑ. Στις λίγες εξαιρέσεις ανήκουν φίρμες όπως η Aston Martin και η Lotus, ενώ στην παραπάνω λίστα δεν περιλαμβάνεται η Volvo καθώς ήδη διαθέτει το εν λόγω σύστημα στον βασικό εξοπλισμό κάθε μοντέλου της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!