Και η αστυνομία έχει ψυχή!

Πέτρος Πιτσίνης
Και η αστυνομία έχει ψυχή!
Μια Mercedes-AMG GLE63 S Coupe των 584 ίππων πήρε θέση στον στόλο των αυστραλιανών περιπολικών, για την επίβλεψη των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

Η υπεράσπιση των νόμων και η επιβολή προστίμων στους παραβάτες θα γίνεται πλέον με περίσσεια άνεση στην Αυστραλία, αφού η αστυνομία απέκτησε μια Mercedes-AMG GLE63 S Coupe στο στόλο των οχημάτων της. Οι 584 ίπποι και τα 760 Nm ροπής που αποδίδονται από τον V8 κινητήρα των 5.5 λίτρων με τα δύο τούρμπο αρκούν, για να «τσιμπήσουν» κάθε έναν από εκείνους που επιχειρήσουν να αδιαφορήσουν για τα όρια ταχύτητας, καθώς το συγκεκριμένο όχημα θα εποπτεύει κυρίως τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Ενδεικτικά, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα, όμως η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φορολογούμενοι πολίτες της Αυστραλίας δεν θα επιβαρυνθούν από την απόκτηση του πανάκριβου μοντέλου, καθώς αυτό βρίσκεται στην ιδιοκτησία της αστυνομίας μέσω leasing, από την Mercedes-Benz. Η ένταξή του στο στόλο των οχημάτων των οργάνων της τάξης δεν θα συνέφερε από καμία άποψη και κυρίως, από τα λειτουργικά έξοδά του που σίγουρα θα είναι αυξημένα. Η χρήση του ως περιπολικό ωφελεί και τις δύο πλευρές, καθώς αξιοποιείται και ως διαφημιστικό όχημα σε διάφορες εκθέσεις της χώρας.

Ο Νταγκ Φράιερ, βοηθός επίτροπος της αστυνομίας της Βικτόρια, δήλωσε: «Οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους της Βικτόρια θα μπορούσαν να μειωθούν κατά ένα τρίτο, αν όλοι οδηγούσαν τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Δεν λέμε ότι όλοι πρέπει να τρέξουν να αγοράσουν τα τελευταία και καλύτερα μοντέλα, αλλά να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια έναντι των δερμάτινων καθισμάτων και των γυαλιστερών ζαντών. Το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να είναι ένας φύλακας της ασφάλειάς σας και της οικογένειάς σας, όπως η αστυνομία είναι ένας φύλακας για όλους στην κοινότητα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!