Συνεργασία κορυφής για την Toyota

Πέτρος Πιτσίνης
Συνεργασία κορυφής για την Toyota
H Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε να εργάζεται μαζί με την εταιρεία Jaybridge Robotics, για την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων της!

Οι εξελίξεις στα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι περισσότερες από ποτέ, οπότε εταιρείες όπως η Toyota δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το «παιχνίδι». Το τμήμα TRI (Toyota's Research Institute) της φίρμας ειδικεύεται στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και τώρα, ξεκίνησε την συνεργασία με την Jaybridge Robotics για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Η συνεργασία αυτή έχει σαν στόχο την μείωση των σχεδόν 1,25 εκατομμυρίων θανάτων από τροχαία σε όλο τον κόσμο ετησίως, όπως δήλωσε δηλαδή ο διευθύνων σύμβουλος της Jaybridge, Τζέρεμι Μπράουν.

Η Toyota ήδη αναπτύσσει τη δική της πρόταση στα αυτόνομα αυτοκίνητα, από το 2013. Ένα μέρος της εξέλιξής της είναι ένα σύστημα που η φίρμα το αποκαλεί "Highway Teammate", το οποίο σύμφωνα με την ίδια είναι πολύ «έξυπνο» και πρόκειται να θέσει νέα στάνταρ, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για την ώρα. Ωστόσο, για την τελειοποίησή του απαιτούνται τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!