Ανανεωμένη και πιο ισχυρή Toyota GT86

Γιώργος Βαρίνος
Ανανεωμένη και πιο ισχυρή Toyota GT86
Το συναρπαστικό στην οδήγηση κουπέ της Toyota ανανεώνεται αισθητικά και αποκτά 5 ίππους περισσότερη ισχύ.

Ντεμπούτο στη διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης θα κάνει η ανανεωμένη έκδοση της Toyota GT86, την επόμενη εβδομάδα, στις 23 Μαρτίου.

Τα νέα στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης της GT86 προσθέτουν δυναμισμό και επιθετικότητα. Μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και νέας σχεδίασης φώτα Led και προφυλακτήρα εμπρός, συμπληρώνονται από ένα πιο ογκώδη προφυλακτήρα και φώτα Led πίσω. Η σχεδίαση των ζαντών είναι διαφορετική ενώ νέα χρώματα και ανανεωμένα σήματα GT86 στα φτερά και στο πίσω μέρος, ολοκληρώνουν τις αισθητικές διαφοροποιήσεις.

Εσωτερικά οι επενδύσεις των καθισμάτων περιλαμβάνουν συνδυασμό Αλκαντάρα και δέρματος που επεκτείνεται και στις πόρτες. Σχεδιαστικά το τιμόνι έχει αλλάξει, ενώ συνεχίζει να ενσωματώνει τους διακόπτες για το σύστημα ήχου.

Στα μηχανικά μέρη, ο δίλιτρος boxer κινητήρας έχει αυξήσει την ισχύ του κατά 5 ίππους, φτάνοντας στους 205 και συνδυάζεται με το ίδιο εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο –προαιρετικά διατίθεται και αυτόματο- το οποίο έχει ελαφρά διαφοροποιημένες σχέσεις μετάδοσης. Βελτιωμένες είναι και οι αναρτήσεις, με νέα ελατήρια και αμορτισέρ, που όπως αναφέρει η Toyota αναβαθμίζουν τη δυνατότητα ελέγχου του αυτοκινήτου στο όριο και επίσης συμβάλλουν στον ακόμα πιο διασκεδαστικό χαρακτήρα του. Η ανανεωμένη GT86 θα είναι διαθέσιμη για αγορά το φθινόπωρο του 2016, σε τιμές που δεν αναμένεται να αυξηθούν σε σχέση με τις υφιστάμενες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!