Τι ετοιμάζουν Red Bull και Aston Martin;

Τι ετοιμάζουν Red Bull και Aston Martin;

Τι ετοιμάζουν Red Bull και Aston Martin;

Το λογότυπο της Aston Martin στο μονοθέσιο της Red Bull κρύβει πολλά περισσότερα από μια απλή συνεργασία χορηγίας. 

Το όνομα AM-RB 001 μπορεί να μην σας λέει απολύτως τίποτα. Κρατήστε το όμως γιατί θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει το πρώτο supercar το οποίο θα κατασκευάσουν σε συνεργασία  Aston Martin και  Red Bull.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας κατασκευής πολυτελών σπορ μοντέλων, το νέο hypercar που θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τη Red Bull θα συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία της F1 με την εμπειρία της Aston στην κατασκευή αυτοκινήτων δρόμου κορυφαίας ποιότητας.

Υπεύθυνος του project θα είναι ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, ο Άντριαν Νίουι, που σύμφωνα με δήλωσή του «από 6 ετών ονειρευόμουν να κατασκευάσω αυτοκίνητα για αγώνες και ένα supercar. Το πρώτο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα, το δεύτερο συνεχώς αναβαλλόταν λόγω του πρώτου. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει και αυτό πραγματικότητα».

Ο διευθυντής της Red Bull, ο Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε: «Aυτό είναι ένα συναρπαστικό project για όλους μας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία επιστρέφει το λογότυπο της Aston Martin στους αγώνες για πρώτη φορά μετά το 1960, ενώ με την καθοδήγηση του Άντριαν (Νιούι), το DNA της F1 θα περάσει στην παραγωγή μέσω του κορυφαίου ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα δρόμου».

Όπως αποκαλύπτουν οι παραπάνω δηλώσεις, μοναδικός στόχος της συνεργασίας των Βρετανών εταίρων είναι αυτός της κατασκευής του απόλυτου υπέρ-αυτοκινήτου, που θα σβήσει από το χάρτη οποιοδήποτε άλλο. Αυτό προφανώς δεν είναι δυνατό χωρίς την άμεση μεταφορά τεχνολογίας από τις πίστες της F1 και αυτό ακριβώς εξασφαλίζει η Red Bull αλλά και η τοποθέτηση του Νιούι ως επικεφαλής του project.

Τα δύο μέρη που με κάθε ευκαιρία δηλώνουν ενθουσιασμένα με τη συνεργασία τους, δεν ανακοίνωσαν κάποιο χρονικό πλάνο σχετικά με την εξέλιξη του AM-RB 001. Ωστόσο τα πρώτα πραγματικά σχέδια και ίσως προκαταρκτικά τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι διαθέσιμα προς το τέλος του έτους, καθώς τώρα προτεραιότητα για τη Red Bull είναι οι επιδόσεις της στις πίστες. 

project_am-rb_001_sketch_01.jpg

Πρώιμο σκίτσο του hypercar AM-RB 001 που θα εξελίξουν από κοινού οι Aston Martin και Red Bull.

Best of internet