Genesis εναντίον ΒΜW και Mercedes

Γιώργος Βαρίνος
Genesis εναντίον ΒΜW και Mercedes
Νεοσσός η νέαμάρκα κύρους της Hyundai αλλά επιχειρεί να ανταγωνιστεί το γερμανικό κατεστημένο στην πιο εμπορική, τη μεσαία κατηγορία.

Κατά μέτωπο επίθεση στις κραταιές δυνάμεις της κατηγορίας των μεσαίων μοντέλων κύρους, δηλαδή στις Mercedes και BMW, επιχειρεί, κυρίως στην αμερικανική αγορά, η Genesis.

H νέα μάρκα κύρους της κορεατικής Hyundai, η οποία παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της, το G90, μόλις στο τέλος του 2015, δεν είναι διόλου τυχαίο ότι επέλεξε την επερχόμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη, για να αποκαλύψει το επόμενο, τρίτο κατά σειρά, μοντέλο της γκάμας της. Το οποίο θα είναι ένα μεσαίο σπορ σεντάν με κίνηση στους πίσω τροχούς σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της μάρκας και πολύ δυναμική σχεδίαση. Προ το παρόν το αποκαλύπτει ως πρωτότυπο με την ονομασία New York Concept, ακόμα όμως και οι πέτρες γνωρίζουν ότι πρόκειται για το επερχόμενο G70, το οποίο θα ακολουθήσει τα επίσης σεντάν G90 και G80 που είδαμε και στην έκθεση του Ντιτρόιτ στις αρχές του 2016.

Πέρα από την κίνηση στους πίσω τροχούς, το νέο premium μεσαίο σεντάν της Genesis αναμένεται να έχει ως βασικό κινητήρα το νέο 1.6 turbo βενζίνης με απόδοση της τάξης των 170 ίππων, σε συνδυασμό με το, επίσης νέο, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, έτσι ώστε οι επιδόσεις του να συμβαδίζουν με την αθλητική του σχεδίαση. Το μεγάλο όπλο της Genesis, τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ, είναι φυσικά το κόστος των μοντέλων της, καθώς σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά είναι σημαντικά φθηνότερα, αν συγκριθούν εκδόσεις ίδιας ισχύος και επιπέδου εξοπλισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!