Κι όμως, μας ψεκάζουν (video)

Γιώργος Βαρίνος
Κι όμως, μας ψεκάζουν (video)
Αστυνομικός στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί αδιακρίτως σπρέι πιπεριού εναντίον μοτοσικλετιστών και μάλιστα την ώρα που οδηγούν.

Μια εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια αστυνομικού, θέτει σε κίνδυνο ομάδα δεκάδων μοτοσικλετιστών που συμμετέχουν σε εκδρομή στην πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ. Την εικόνα κατέγραψε κάμερα στο κράνος ενός από τους συμμετέχοντες, την ώρα που ο αστυνομικός του τμήματος Φορτ Γουόρθ του Τέξας έχει σταματήσει ένα ημιφορτηγό, το οποίο συμμετείχε ως συνοδό όχημα στη μεγάλη παρέα των μοτοσικλετιστών.

Βγαίνοντας από το περιπολικό, το όργανο «συλλαμβάνεται» από το φακό να ψεκάζει στον αέρα σπρέι πιπεριού προς τους μοτοσικλετιστές, οι οποίοι, όπως δήλωσαν στο δίκτυο CBS με τη διαρροή του video, ένοιωσαν άμεσα δύσπνοια και είχαν προβλήματα όρασης. Τα οποία, προφανώς και μπορούν να αποβούν μοιραία κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ειδικά μοτοσικλέτας.

Ο αστυνομικός που ονομάζεται Φιγκουερόα τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του ώσπου να διαλευκανθεί η υπόθεση από την διοικητική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εντωμεταξύ, το video που καταγράφει την πραγματικά αψυχολόγητη και σίγουρα επικίνδυνη ενέργειά του, έχει γίνει viral και έχει καταγράψει εκατομμύρια θεάσεις μέσα σε ελάχιστες μέρες. Τα σχόλια δε που το συνοδεύουν είναι ακραία, είτε υπέρ των μοτοσικλετιστών και κατά της αστυνομικής βίας, είτε κατακρίνοντας του δικυκλιστές και δικαιολογώντας την πράξη του αστυνομικού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!