Έκδοση AMG με 362 ίππους για την GLC

Έκδοση AMG με 362 ίππους για την GLC

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης θα κάνει την εμφάνισή της η κορυφαία έκδοση του νέου μεσαίου SUV της Mercedes με τον κωδικό AMG GLC43.

Έκδοση AMG με 362 ίππους για την GLC

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της «βασικής» Mercedes – AMG Ε43 με τους 400 ίππους, ήρθε η ώρα της GLC να αποκτήσει και αυτή αντίστοιχη έκδοση, με 362 όμως ίππους από τον twin turbo V6 κινητήρα των 3.0 λίτρων. Ο νέος κινητήρας σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων που έχει ρυθμιστεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, εξασφαλίζει πολύ δυναμικές επιδόσεις με τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα. Ο οδηγός έχει φυσικά τη δυνατότητα και χειροκίνητων αλλαγών μέσω διακοπτών στο τιμόνι.

Η σπορ υπόσταση της νέας GLC43 τονίζεται και από την αισθητική του αμαξώματος, που έχει δεχτεί επεμβάσεις στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, στη μάσκα, λεπτομέρειες χρωμίου στα μαρσπιέ και στα τελειώματα των προφυλακτήρων, ζάντες διαμέτρου 19 και προαιρετικά έως και 21 ιντσών, διπλές απολήξεις εξάτμισης και μαύρα καλύμματα στους καθρέφτες. Εσωτερικά οι κόκκινες ζώνες και οι ραφές στις δερμάτινες επενδύσεις δίνουν τον τόνο της διαφορετικότητας, ενώ νέο είναι το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, τα όργανα στο ταμπλό και η οθόνη του συστήματος infotainment.

Στα μηχανικά μέρη δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι σημαντικές επεμβάσεις. Έτσι, το σύστημα μετάδοσης 4Matic είναι ρυθμισμένο ώστε να μοιράζει την κίνηση σε ποσοστό 31:69 στους εμπρός και πίσω τροχούς αντίστοιχα, ενώ η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη με προεπιλογή από τα προγράμματα Comfort, Sport και Sport+. Αντίστοιχα τα προγράμματα οδήγησης είναι πέντε, τα οποία επεμβαίνουν στη λειτουργία της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης, του κινητήρα και των συστημάτων ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς. Μεγαλύτερα φρένα ολοκληρώνουν της αλλαγές και εξασφαλίζουν την ασφαλή πέδηση του πολύ γρήγορου αλλά και μεγάλης μάζας μοντέλου, με βάρος 1.845 κιλά.

Η GLC43 θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τον Απρίλιο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται τον Ιούνιο σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές. 

Best of internet