Επιστροφή με στόχο τα ρεκόρ για Michelin

Επιστροφή με στόχο τα ρεκόρ για Michelin

Η Michelin επιστρέφει στο Moto GP, με μοναδικό στόχο να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Το 1973 η πρώτη νίκη της, στις 83 έχει σταματήσει το... κοντέρ.

Επιστροφή με στόχο τα ρεκόρ για Michelin

Το 2016 σημαίνει για το Moto GP και νέα προμηθεύτρια ελαστικών, αφού η Michelin αντικατέστησε την Bridgestone. Η γαλλική εταιρεία επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας, με στόχο να καταρρίψει κάθε ρεκόρ. Βέβαια, η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά δεν έχει αντίπαλο, όπως γινόταν μέχρι τον τελευταίο της αγώνα στο σπορ.

Η πρώτη νίκη με τα ελαστικά της στην πρώτη κατηγορία ήρθε στο Άιλ οφ Μαν στη Μεγάλη Βρετανία το 1973 με τον Αυστραλό Τζακ Φίντλεϊ, που έτρεχε για λογαριασμό της Suzuki. Η τελευταία ήταν στην Καταλούνια της Ισπανίας το 2008 με τον Ντάνι Πεντρόσα με τη Repsol Honda.

Από εκεί και πέρα, το Λοσάιλ του Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο Γκραν Πρι της φετινής σεζόν, είναι η μοναδική πίστα από το καλεντάρι του 2016, στην οποία έχει γίνει καλύτερος χρόνος με ελαστικά της Michelin. Τέλος, από το 2002, όταν ξεκίνησε η εποχή του Moto GP μέχρι και το τέλος του 2008, που ήταν η τελευταία χρονιά της εταιρείας στο άθλημα, το... ταμείο σταμάτησε στις 83 νίκες.

Best of internet