Η οικογένεια Μ της BMW μεγαλώνει

Πέτρος Πιτσίνης
Η οικογένεια Μ της BMW μεγαλώνει
Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, νέα μοντέλα στην σειρά "M" προβλέπονται στο άμεσο μέλλον, ώστε να γεμίσουν τα κενά της ήδη πλούσιας γκάμας με αυτοκίνητα των περισσότερων κατηγοριών.

Από το 1978 που παρουσιάστηκε η BMW M1 έχουν ακολουθήσει πολλά μοντέλα της εταιρείας με το χαρακτηριστικό σήμα "Μ", τα οποία διακρίνονται για τις επιδόσεις και την κορυφαία οδική συμπεριφορά τους. Παρά το γεγονός ότι η σημερινή γκάμα είναι αρκετά πλούσια, ο κατασκευαστής με σήμα τη γαλανόλευκη προπέλα δηλώνει τις προθέσεις του για επιπλέον προσθήκες, ειδικά σε μοντέλα μεγάλων κατηγοριών. Βέβαια, τα λεγόμενά του δεν συνοδεύονται από κάποια επίσημη πληροφορία, όμως δίνει περιθώρια για εικασίες, ζυγίζοντας τα υπάρχοντα στοιχεία.

Για παράδειγμα, μια M έκδοση της X3 θα μπορούσε να βρει ένα αρκετά μεγάλο κοινό, το οποίο για την ώρα βρίσκει αυτό που το ενδιαφέρει στην Audi και τη Mercedes-AMG, με τα RS Q3 και GLC AMG αντίστοιχα. Η X3 M θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τον νέο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα από την M3/M4 με τα δύο τούρμπο, με αυξημένη όμως απόδοση κοντά στους 400 ίππους. Το τελευταίο μοντέλο που έχει φορέσει τα σήματα του M Division είναι η M2 (η εικονιζόμενη). Ο κινητήρας της είναι εξακύλινδρος σε σειρά και αποδίδει με τη βοήθεια του τούρμπο 365 άλογα και 465 Nm ροπής, από τα 3.0 λίτρα χωρητικότητας. Ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ εφοδιάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο DCT με επτά ταχύτητες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!