Το «αντίο» της Scion

Το «αντίο» της Scion

Το «αντίο» της Scion

Εδώ και μερικούς μήνες γνωρίζουμε επίσημα ότι η υπομάρκα της Toyota στην αμερικανική αγορά, η Scion, θα κλείσει έως το τέλος του χρόνου και αυτό, είναι το τελευταίο της μοντέλο.   

Οι τίτλοι του τέλους μπορεί να έχουν πέσει για την Scion, όμως δεν θα μπορούσε να αποχωρήσει έτσι απλά, χωρίς να παρουσιάσει μια τελευταία ειδική έκδοση. Αυτή ονομάζεται tC Release Series 10.0 συγκριτικά με το απλό tC, έχει ένα πακέτο εξωτερικών αεροδυναμικών βοηθημάτων, νέες μαύρες γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου, ειδικά σήματα στο αμάξωμα και ένα νέο χρώμα, το οποίο λέγεται Barcelona Red. Στο δρόμο, διαφοροποιείται από το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, τη χαμηλωμένη ανάρτηση και επιπλέον, ο ήχος από τη διπλή εξάτμιση είναι πιο μπάσος από πριν. Στο εσωτερικό οι διαφορές περιορίζονται σε μικρές πινελιές, όπως οι κόκκινες ραφές που συναντάμε σε καθίσματα, χειρόφρενο και τιμόνι, αλλά και οι επίσης κόκκινες ζώνες ασφαλείας. 

Η περιορισμένη αυτή έκδοση θα παραχθεί σε μόλις 1.200 κομμάτια, με τιμή (στις ΗΠΑ) περίπου 20.340€ (23.190 δολάρια) για το χειροκίνητο σασμάν και 21.970€ (24.340 δολάρια) για το αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων. Στο περίπτερο της φίρμας στην έκθεση της Νέας Υόρκης θα βρίσκονται και τα φουτουριστικά πρωτότυπα που είχε παρουσιάσει στη διάρκεια της ζωής της, ως μια σύντομη αναδρομή. θυμίζουμε ότι η εταιρεία κλείνει ύστερα από 13 χρόνια ζωής, γιατί... έπιασε το στόχο της. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο ρόλος της ήταν να δώσει μια πιο νεανική αύρα στα μοντέλα της Toyota τα οποία θεωρούνταν «γεροντίστικα» από τους νέους αγοραστές. Αυτό λοιπόν το πέτυχε, οπότε ο κύκλος της έκλεισε και πλέον τα μοντέλα της θα λανσάρονται ως Toyota. Η Ιαπωνική εταιρεία επίσης θα αναλάβει το έργο της συντήρησης και της υποστήριξης των εγγυήσεων των μοντέλων της Scion, οπότε οι κάτοχοι δεν θα δουν κάποια διαφορά σε σχέση με πριν. 

Best of internet