Ποιό είναι αυτό το νέο Nissan;

Γιώργος Βαρίνος
Ποιό είναι αυτό το νέο Nissan;
Στην επερχόμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέα Υόρκης, η Nissan θα παρουσιάσει, προφανώς, ένα GT-R. Εντελώς νέο, η κάποια έκδοση τέλους εποχής;

Η κινούμενη εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan σχετικά με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, στις 23 Μαρτίου, δείχνει το πίσω μέρος ενός GT-R, του supercar που γνωρίζουμε από το 2007 σε δεκάδες εκδόσεις. Από εκεί και πέρα όμως, το σκοτάδι του βάθους της εικόνας συνεχίζεται και στην ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας, που δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο σχετικά.

Θα είναι αυτή μια τελευταία, ιδιαίτερα εξοπλισμένη και δυνατή έκδοση του GT-R ή μήπως ένα εντελώς νέο μοντέλο; Παραγωγής ή πρωτότυπο; Αν κρίνουμε από τα πίσω φωτιστικά σώματα, μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με κάποια ειδική έκδοση του GT-R R35, πριν η αναμενόμενη εκδοχή R36 παρουσιαστεί κάποια στιγμή προς το τέλος του χρόνου.

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από ένα facelift το 2011 το GT-R είναι ουσιαστικά ίδιο από τότε που παρουσιάστηκε, ωστόσο πολλές διαφορετικές εκδόσεις (Nismo, SpecV, Black Edition, Nismo N-Attack κ.α.) έχουν κρατήσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον του κοινού πολύ ψηλά. Ο κινητήρας των 3,8 λίτρων με τα δύο turbo που απέδιδε 485 ίππους έχει φτάσει στια διάφορες εκδόσεις που ήδη αναφέρθηκαν έως τους 590 ίππους, ενώ παράλληλα το μοντέλο κατέχει έναν από τους καλύτερους χρόνους γύρου στο μεγάλο σιρκουί του Νίρμπουργκρινγκ.

Το Nissan GT-R έχει αποτελέσει επίσης τη βάση για εξωπραγματικές βελτιώσεις, με την απόδοση του κινητήρα του να ξεπερνάει σε αρκετές περιπτώσεις τους… 2.000 ίππους. Χάρη και στο προσιτό του κόστος, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά supercars αντίστοιχης ισχύος, το GT-R έγινε ένα από τα πλέον αγαπημένα μοντέλα του είδους στις ΗΠΑ με περισσότερες από 10.000 μονάδες να έχουν πωληθεί από το 2008, που ήταν η πρώτη χρονιά κανονικής παραγωγής, έως και σήμερα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η παρουσίαση μιας ακόμα έκδοσης του μοντέλου, πραγματοποιείται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!