Το VW Passat που πάει παντού

Το VW Passat που πάει παντού

Έφτασε στην ελληνική αγορά το τετρακίνητο VW Passat 4Motion σε εκδόσεις sedan και variant με τιμές από 25.740€

Το VW Passat που πάει παντού

Με τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς 2015 να το συνοδεύει, το Passat απέκτησε μια ακόμα πολύ δυναμική και λειτουργική έκδοση, που επεκτείνει τις δυνατότητες κίνησης του μοντέλου και κορυφώνει την ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει. Στην έκδοση 4Motion, η οποία προσφέρεται τόσο με τετράθυρο όσο και με το station αμάξωμα με την ονομασία Variant, η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κορυφαίου συστήματος τετρακίνησης Haldex, ενώ τα συστήματα EDL και XDS ελέγχουν τη μετάδοση της ροπής σε κάθε τροχό του ίδιου άξονα με ιδανικό τρόπο. Μάλιστα, το νέο Passat είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας του που διαθέτει τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα τόσο χαμηλού κυβισμού και συγκεκριμένα τον 1.4 TSI με ισχύ 150 ίππων, ο οποίος διαθέτει σύστημα ACT (με απενεργοποίηση κυλίνδρων).

Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION χρησιμοποιεί ένα πολύδισκο συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς με σύστημα Pre-Condition Control. ]Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, η κίνηση μεταδίδεται κατά κύριο λόγο στον εμπρός άξονα και έτσι εξοικονομείται καύσιμο. Εάν κριθεί απαραίτητο, σχεδόν το 100% της διαθέσιμης ροπής κίνησης μπορεί να μεταφερθεί στον πίσω άξονα.

Εκτός από τον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex που κατανέμει την ροπή κατά τον διαμήκη άξονα, δύο συστήματα EDL (ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού), δηλαδή ένα σε κάθε άξονα, κατανέμουν την ροπή στους αντίστοιχους τροχούς. Έτσι εάν ένας τροχός αρχίσει να ολισθαίνει, μεταφέρουν την ροπή κίνησης στον απέναντι τροχό, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Τα νέα Passat 4MOTION είναι επίσης εξοπλισμένα με το νέο σύστημα XDS+ και στους δύο άξονες, το οποίο κατά τη διάρκεια γρήγορης στροφής επιβραδύνει τους εσωτερικούς τροχούς που τείνουν να ολισθήσουν, εξαλείφοντας την υποστροφή ή υπερστροφή και προσφέροντας έτσι μεγάλη ακρίβεια στις αλλαγές κατεύθυνσης.

Οι εκδόσεις 4MOTION του νέου Passat είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα με τους παρακάτω συνδυασμούς κινητήρων και στις ακόλουθες τιμές:

 

Passat 4ΜΟΤΙΟΝ (Limousine). Ενδεικτικές τιμές λιανικής με απόσυρση

Κινητήρας

Κιβώτιο

Μετάδοση

Comfortline

Highline

1.4lt TSI ACT 150PS

Μηχανικό

4MOTION

€ 25.740

€ 27.040

2.0lt TDI ΒΜΤ 150PS

Μηχανικό

4MOTION

€ 30.000

-

2.0lt BiTDI 240PS DSG

DSG7

4MOTION

-

€ 42.600

Σημείωση: Η επιβάρυνση για τις εκδόσεις Variant είναι € 1.300

Best of internet