Η «ελληνική» Harley Davidson

Γιώργος Βαρίνος
Η «ελληνική» Harley Davidson
H Harley Athena επιμελήθηκε το customizing μιας Sportster Iron 883 που ονόμασε «Νύχτα», για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό «The Battle of the Kings».

Επίσημοι αντιπρόσωποι της Harley-Davidson από όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική θα βρεθούν αντιμέτωποι σε μία μάχη μ’ έναν μόνο νικητή, για τη κατάκτηση του τίτλου του κορυφαίου «customizer» με μοναδικό κριτήριο τη μετατροπή του ολοκαίνουργιου Sportster® Iron 883™.

Ο διαγωνισμός «The Battle of the Kings», πραγματοποιείται έως και τον Ιούνιο του 2015 και σε αυτόν συμμετέχει και το προσωπικό της Harley-Davidson Athena με το project «Νύχτα». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού θα αναδείξει την κορυφαία υλοποίηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ στη συνέχεια θα ανταγωνιστούν όλοι οι πρωταθλητές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, για την κατάκτηση του τίτλου. Το τελικό στάδιο της μάχης και η απονομή του τίτλου, θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του “Wheels & Waves”, στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, τον Ιούνιο 2016.

Η αρχαία θεά «Νύξ» αποτέλεσε την έμπνευση για τη φετινή συμμετοχή της Harley-Davidson Athena στο διαγωνισμό. Παρά τις σπάνιες αναφορές της στη μυθολογία, η θεά της Νύχτας, εμφανίζεται ως μια φιγούρα τόσο όμορφη και δυνατή, που προκαλεί δέος ακόμα και στον ίδιο τον Δία. «Τη σκοτεινή αυτή ομορφιά προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε με τα ισχυρά χαρακτηριστικά του Iron 883, ώστε να τα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο. Χαμηλώσαμε το πανέμορφο ντεπόζιτο κοντά στον κινητήρα, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τη βάση της σέλας. Η ουρά της μοτοσυκλέτας καθώς και το fairing αποτελούνται από μέρη του ρεζερβουάρ, επαναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο, το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό του Iron 883, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την κομψότητα που το περιβάλλει. Σαφείς υπαινιγμούς σε πάνθηρα και κεφάλι φιδιού, δύο πλάσματα της νύχτας, αποδίδουν οι εμπρός και πίσω όψεις της μοτοσυκλέτας αντίστοιχα. Το χρώμα της, ένα βαθύ μαύρο με ρινίσματα μετάλλου αντικατοπτρίζει το φως χωρίς να το φυλακίζει και γεννάει νέα χρώματα ακριβώς όπως η αρχαία Νύχτα γέννησε πληθώρα θεοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της αυγής και της ίδιας της ημέρας. Είμαστε περήφανοι για το δημιούργημά μας και πιστεύουμε ότι η Νύχτα θα σταθεί επάξια δίπλα στις καλύτερες δημιουργίες αντιπροσώπων σε όλο τον κόσμο», αναφέρει το προσωπικό της Harley-Davidson Athena.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές στο διαγωνισμό περιλαμβάνουν τροποποιήσεις μέσα σε ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο και με την προϋπόθεση να μπορούν να αναπαραχθούν για οποιονδήποτε πελάτη. Τέλος, επειδή η μοτοσικλέτα της ελληνικής συμμετοχής θα προκριθεί με βάση τις ψήφους του κοινού και τη γνώμη ειδικής επιτροπής, μπορείτε να ψηφίζετε έως τις 18 Απριλίου στο www.h-d.com/customkings για να στείλετε τη «Νύχτα» στην κορυφή του βάθρου. Το αξίζει, άλλωστε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!