Την F1 των Drone κέρδισε 15χρονος (video)

Γιώργος Βαρίνος
Την F1 των Drone κέρδισε 15χρονος (video)
Όχι μόνο δόξα αλλά και 250.000 δολάρια αποκόμισε ένας Βρετανός 15 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Drone που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι.

Με την ονομασία World Drone Prix πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι ο διεθνής αγώνας των «τετρακοπτέρων», των μικρών ελικοπτέρων δηλαδή με τα τέσσερα στροφεία, που έχουν κατακτήσει πλέον τους αιθέρες. Στις 11 και 12 Μαρτίου συμμετοχές από όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες, η πιο σημαντική ωστόσο ήταν η Track Racing, που πραγματοποιήθηκε σε μια ειδικά διαμορφωμένη, εντυπωσιακή «πίστα» μήκους 591 μέτρων ειδική για Drone.

Εκατόν πενήντα ομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή, από τις οποίες, μετά από σύντομα προκριματικά, ξεχώρισαν οι 32 οι οποίες και διαγωνίστηκαν. Ο μικρός Λουκ Μπάνιστερ όμως ήταν αυτός που τα κατάφερε καλύτερα από όλους, σήκωσε την «κούπα» και τσέπωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 250.000 δολαρίων.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ΗΠΑ κρατούν τα σκήπτρα των διεθνών διοργανώσεων αγώνων Drone, ωστόσο έως και σήμερα σε καμία διοργάνωση δεν είχαν διανεμηθεί τόσο υψηλά χρηματικά έπαθλα. Για μια ακόμα φορά οι Άραβες θέτουν πολύ υψηλά τον πήχη, τόσο οργανωτικά, όσο και οικονομικά. Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό που ανέδειξε νικητή τον 15χρονο Μπάνιστερ και παράλληλα να αντιληφθείτε, από τον ήχο, γιατί τα ελικόπτερα αυτά απέκτησαν την ονομασία Drone (κηφήνας).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!