Πρωταθλητής οικονομίας η ανανεωμένη Mercedes CLA

Γιώργος Βαρίνος
Πρωταθλητής οικονομίας η ανανεωμένη Mercedes CLA
Με φρέσκια εμφάνιση και μια έκδοση με εκπομπές CO2 μόλις στα 89 γρ./χλμ., έρχονται οι νέες Mercedes CLA και CLA Shooting Brake.

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης την επόμενη εβδομάδα θα κάνουν την εμφάνισή τους οι ανανεωμένες Mercedes CLA και CLA Shooting Brake. Τα δύο μοντέλα που ανήκουν στη γκάμα των συμπαγών προσθιοκίνητων Mercedes στην οποία περιλαμβάνονται επίσης οι A Class, GLA και B Class, έχουν δεχτεί αισθητικές αναβαθμίσεις τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό. Πιο συγκεκριμένα έχουν αλλάξει ο προφυλακτήρας και η μάσκα εμπρός, οι απολήξεις της εξάτμισης πίσω, ενώ έχουν προστεθεί νέα σχέδια ζαντών και χρώματα αμαξώματος. Στο εσωτερικό έχουμε νέας σχεδίασης πίνακα οργάνων, νέα οθόνη στο σύστημα infotainment με διαγώνιο οκτώ ιντσών και πιο λεπτή σχεδίαση, ενώ διαφορετικές και πιο πολλές είναι οι επενδύσεις σε καθίσματα και ταμπλό. Στο τομέα του εξοπλισμού υπάρχει πλέον η δυνατότητα τοποθέτησης φώτων led εμπρός και του συστήματος hands free access για το άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών με κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Αυτό ωστόσο που κάνει εντύπωση για μοντέλο αυτής της κατηγορίας είναι ότι με τον αναβαθμισμένο κινητήρα diesel των 1.5 λίτρων, ισχύος 109 ίππων, η έκδοση CLA 180d BlueEfficiency έχει μέση κατανάλωση μόλις 3,5 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 89 γρ./χλμ., με αποτέλεσμα το μοντέλο να μην καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. Οι diesel εκδόσεις περιλαμβάνουν επίσης τον κινητήρα των 2.1 λίτρων με ισχύ 136 και 177 ίππους, ενώ οι κινητήρες βενζίνης ξεκινούν από τα 1.6 λίτρα και τους 122 ίππους και φτάνουν ως τα 2.0 λίτρα και τους 218 ίππους. Κορυφαία έκδοση παραμένει η AMG CLA 45 4Matic, με την ισχύ του δίλιτρου turbo κινητήρα να έχει φτάσει στους 381 ίππους και τη μετάδοση να πραγματοποιείται σε όλους τους τροχούς.

Οι ανανεωμένες CLA και CLA Shooting Brake θα είναι διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιούνιο σε τιμές ανάλογες με αυτές των υφιστάμενων μοντέλων, που ξεκινούν από τα περίπου 30.000€

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!