Ακόμη δεν παρουσιάστηκε, «άνοιξε»

Πέτρος Πιτσίνης
Ακόμη δεν παρουσιάστηκε, «άνοιξε»
Πριν καλά καλά δούμε την κουπέ έκδοση του νέου Audi TTRS, η ανοιχτή του παραλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει να εξελίσσεται και εντοπίστηκε στο Nurburgring.

Λίγες μόλις ημέρες πριν είδαμε το νέο «κλειστό» Audi TTRS και ήδη, η εταιρεία δοκιμάζει στην πίστα του Nurburgring την κάμπριο εκδοχή του. Με καμουφλαρισμένα τα βασικά σημεία διαφοροποίησης, μπορεί να παρατηρηθεί ότι η μικρή αεροτομή του κουπέ απουσιάσει από το ανοιχτό μοντέλο, ενώ η παράδοση που έχει η Audi στις «μαλακές» οροφές, συνεχίζεται και εδώ. Παρά το μειωμένο βάρος της κουκούλας όμως, ίσως η ζυγαριά δείξει μερικά κιλά περισσότερα από το μοντέλο με τη σκληρή σταθερή οροφή, λόγω των ενισχύσεων που έχει δεχτεί το πλαίσιο ώστε να μην κλονιστεί η ακαμψία του.

Αλλαγές στον κινητήρα συγκριτικά με το κλειστό μοντέλο δεν θα υπάρξουν, δηλαδή θα κινείται (σύμφωνα με τις ανεπίσημες τελευταίες πληροφορίες) από το πεντακύλινδρο μοτέρ των 2.5 λίτρων του Audi RS3, με ελαφρώς αυξημένη απόδοση, κοντά δηλαδή στους 400 ίππους. Το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων που θα το συνοδεύει θα είναι είτε ένα εξάρι μηχανικό, είτε ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς από το σύστημα Quattro της Audi.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!