H Σφαιριδιοβολή παρουσιάστηκε στη Βουλή

Gazzetta team
H Σφαιριδιοβολή παρουσιάστηκε στη Βουλή
«Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχε η παρουσίαση της μεθόδου της Σφαιριδιοβολής στα Μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, από τον κ. Ελευθέριο Κοκκινάκη.

Η παρουσία του κ. Κοκκινάκη, του ανθρώπου που έφερε τη μέθοδο στην Ελλάδα, έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Επιτροπής κ. Γεωργίου Ουρσουζίδη και πρόκειται για την κορυφαία στιγμή της εταιρείας μας, στην προσπάθεια που κάνει να μάθουν όλοι (αρμόδιοι και μη) ότι υπάρχει λύση για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής στις 3/3/2016, είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και το Οδικό Περιβάλλον.

Κατά γενική ομολογία ο κ. Ουρσουζίδης και τα μέλη της Επιτροπής εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός πως υπάρχει άμεση και αποτελεσματική λύση στον τομέα της ολισθηρότητας και πως με την Σφαιριδιοβολή, σώζονται ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα ζήτησαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και πιστοποιητικά από τα έργα που έχουμε κάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα οποία ήδη βρίσκονται στα χέρια τους.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Ουρσουζίδης, ανέφερε: «Το μεγάλο ευεργέτημα, το οποίο έχουμε, είναι ν’ ακούμε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την εξειδικευμένη γνώση. Όπως ο κ. Κοκκινάκης με την πλούσια εμπειρία του και την ήδη αποτυπωθείσα βελτίωση των οδοστρωμάτων, όπου έχει παρέμβει με τη μέθοδο. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι μπορεί, να επέμβει τμηματικά και ανάλογα μ’ ένα προϋπολογισθέν κονδύλιο να το υλοποιήσει. Θέλω, να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η Επιτροπή λειτουργεί μ’ ένα πνεύμα συναινετικό, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνέπειες πέραν αυτών που ανέφεραν οι συνάδελφοι σε σχέση με την ανθρώπινη ζωή, που είναι ένα αξεπέραστο γεγονός, υπάρχει οικονομική διάσταση, η οποία είναι τεράστια. Εάν καταφέρουμε, ν’ αφαιρέσουμε τις σπατάλες απ’ το ελληνικό Δημόσιο, είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθούν και οι υποδομές και θα βοηθηθούμε στην υπόθεση ανάπτυξης της χώρας. Αυτή είναι η φιλοσοφία, που διέπει το πνεύμα όλων των συναδέλφων και έτσι θα το προσεγγίσουμε».

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ»

Από την πλευρά του ο κ. Κοκκινάκης αφού παρουσίασε με σχετικό βίντεο το πώς γίνεται η εφαρμογή της Σφαιριδοβολής στην άσφαλτο, με την εμπειρία των 45 χρόνων πάνω στον τομέα της οδικής ασφάλειας που κουβαλάει στους ώμους του, εξήγησε με πολύ απλό τρόπο πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους και παράλληλα να γλιτώσουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε ορισμένα επικίνδυνα σημεία της Ελλάδος, έπεσαν τα ατυχήματα από 85% μέχρι 100%, δηλαδή, σε στροφή που σκοτώνονται δέκα άνθρωποι τον χρόνο και τραυματίζονται άλλοι 50 με 100, μηδενίστηκαν οι απώλειες. Επειδή λοιπόν, μέρα με την ημέρα, αυτό το θέμα γίνεται πάρα πολύ επείγον και προσπάθησα στις υπηρεσίες αυτό να τους ενημερώσω, ότι μπορείτε από σήμερα να σταματήσετε τα ατυχήματα, τουλάχιστον στα επικίνδυνα σημεία, η αδιαφορία για εμένα είναι εγκληματική. Το λέω με όλη την σημασία της λέξεως.

«ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ»

Ο κ. Κοκκινάκης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής και για την επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό. «Έφτασα στο σημείο να στείλω επιστολή και στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης. Έστειλα δύο επιστολές. Από το γραφείο του Πρωθυπουργού, μου κοινοποίησαν ότι την έστειλαν στο αρμόδιο Υπουργείο. Από το οποίο δεν είχα ποτέ καμία απάντηση. Και μιλάμε για μία τεχνική, η οποία μπαίνει σήμερα και αύριο σώζει κόσμο. Δεν ήρθα εδώ για να σας φέρω ιδέες και προγράμματα. Εγώ ήρθα να δώσω μία άμεση λύση. Θέτω όλα τα στοιχεία που έχω σε οποιοδήποτε ειδικό ή μη, να τα εξετάσει. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα. Εγώ καλώ, από αυτή την θέση, από το βήμα που μου δώσατε, τον Πρωθυπουργό, να το δει προσωπικά. Κάθε τρεις μήνες, πέφτει ένα τζάμπο στην Ελλάδα. Ποιος ασχολείται; Την ίδια στιγμή, που θα σκοτωθεί κάποιος επώνυμος κάπου, θα γίνει χαλασμός. Εγώ θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της Ελλάδας, της Κυβέρνησης, χωρίς να βγάλω χρήματα από αυτό. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται σκέψη και μελέτη, έχει άμεσα αποτελέσματα και σώζει ζωές. Εγώ, για κάθε ατύχημα που διαβάζω στην εφημερίδα, νιώθω υπεύθυνος και δεν νιώθουν υπεύθυνοι αυτοί που θα έπρεπε».

«ΣΦΑΙΡΙΔΙΟΒΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΛΙΣΘΗΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ»

Στον…καταιγισμό ερωτήσεων που ακολούθησαν από τα μέλη της Επιτροπής, ο κ. Κοκκινάκης απάντησε με κάθε λεπτομέρεια και έριξε περισσότερο φως στην υπόθεση. Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Βουλευτή Δωεδεκανήσου Μάνου Κόνσολα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «η σφαιριδιοβολή είναι η απάντηση σε αυτό που λέμε πως το ολισθηρό οδόστρωμα δημιουργεί προβλήματα».

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μια μέθοδος που έχει στατιστικά στοιχεία και αποδεικνύει, ότι σε αντίστοιχη χρονική περίοδο μετά την εφαρμογή της μειώνονται τα ατυχήματα νομίζω, ότι ο κοινούς νους αποτυπώνει την άποψη, ότι, πράγματι, είναι μια απάντηση σε αυτό που λέμε «το ολισθηρό οδόστρωμα δημιουργεί προβλήματα».

Άρα, δεν έχουμε να συζητάμε κάτι πάνω σε αυτό και θέλουμε να σας παρακαλέσουμε, κύριε Κοκκινάκη, αφού σας συγχαρούμε για αυτή την καινοτόμο επαγγελματική σας δραστηριότητα, να μας στείλετε τα στοιχεία, που να αποτελέσουν για εμάς τεκμήρια, προκειμένου να ενημερώσουμε τις τοπικές κοινωνίες που αντιπροσωπεύουμε. Η προτροπή που θα σας έδινα στο τέλος είναι αυτή. Αν θα μπορέσουμε να ελπίζουμε στα νησιά εφόσον δεν έχετε επιτόπια παραδειγματική εφαρμογή, να σας παρακαλέσουμε να κάνετε μια εφαρμογή στη Ρόδο.

Πριν έρθουμε εδώ γνωρίζουμε την ιστορία σας και θέλω να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που ως εταιρεία, έχετε τεράστια κοινωνική προσφορά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!