Στα σίγουρα με Honda η Ariel

Στα σίγουρα με Honda η Ariel

Στα σίγουρα με Honda η Ariel

Τα βρετανικά Ariel Atom και Nomad θα συνεχίσουν να διατίθενται με κινητήρες Honda, μετά την ανανέωση της συμφωνίας των δύο εταιρειών. 

Με σωληνωτό πλαίσιο, ελάχιστο βάρος και κορυφαία οδική συμπεριφορά, τα Ariel Atom και Nomad είναι τα «λιγότερο» αυτοκίνητα που μπορεί να έχει κανείς για οδήγηση στην πίστα και στο χώμα αντίστοιχα. Κλασικές βρετανικές υλοποιήσεις, προσφέρουν επιδόσεις και συγκινήσεις πολλαπλάσιου επιπέδου από αυτό του κόστους τους, που μπορεί να είναι σχετικά υψηλό λόγω της χαμηλής παραγωγής, αλλά και πάλι αποτελεί κλάσμα αυτού των supercars, που είναι τα μόνα μου μπορούν να κινηθούν σε αντίστοιχους ρυθμούς.

Εδώ και 16 χρόνια η Ariel χρησιμοποιεί κινητήρες της Honda για τα μοναδικά της δημιουργήματα και για μια ακόμα φορά ανανέωσε τη συνεργασία της με την ιαπωνική μάρκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως δήλωσε ο διευθυντής της Ariel Σίμον Σόντερς «Η απόφαση να τοποθετήσουμε κινητήρες Honda είναι ότι καλύτερο είχαμε κάνει ποτέ. Όταν οι πελάτες μας ρωτούν από πού προέρχονται οι κινητήρες και τους απαντάμε από τη Honda, απλά συνεχίζουν με άλλο θέμα καθώς δεν έχουν το παραμικρό να τους ανησυχεί».

Σήμερα η Ariel χρησιμοποιεί του κινητήρες των 2.0 και 2.4 λίτρων της Honda για τα μοντέλα της Atom και Nomad αντίστοιχα, με βασική ισχύ τους 245 ίππους και εκδόσεις turbo με 310 και 350 ίππους. Ακόμα όμως και στη βασική του εκδοχή, το Atom με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα έχει επιδόσεις συμβατικού σπορ αυτοκινήτου τουλάχιστον 500 ίππων. 

Best of internet