Τι ετοιμάζει η Toyota;

Γιώργος Βαρίνος
Τι ετοιμάζει η Toyota;
Μια νέα έκδοση του υβριδικού Prius θα παρουσιάσει η Toyota στη διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης, στις 23 Μαρτίου.

«Το νέο μηχανολογικό θαύμα της γκάμας του Prius» ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση της Νέας Υόρκης η Toyota, προλογίζοντας μια νέα έκδοση του υβριδικού της μοντέλου που παρουσιάστηκε στην τέταρτη και τελευταία του γενιά στα τέλη του 2015.

Η εικόνα που συνοδεύει την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας δείχνει μόνο το σύνολο των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Αυτό όμως είναι αρκετό για να αντιληφθεί κάποιος την εντελώς διαφορετική τους σχεδίαση, που είναι οριζόντια -αντί για κάθετη στην υφιστάμενη έκδοση του Prius- και σε σχήμα μπούμερανγκ. Με αυτό το δεδομένο, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η νέα έκδοση του Prius μάλλον θα έχει και διαφοροποιημένο αμάξωμα, είτε ένα κλασικό πεντάθυρο hatchnack είτε ένα MPV. Αυτά φυσικά είναι μόνο εικασίες προς το παρόν, ωστόσο πιο βέβαιη πρέπει να θεωρείται η ύπαρξη επαναφορτιζόμενης εκδοχής της υβριδικής γραμμής κίνησης, κάτι που άλλωστε έχει ανακοινώσει και η Toyota ότι θα διαθέτει η νέα γενιά του μοντέλου.

Το Prius που θα δούμε στην Νέα Υόρκη λοιπόν θα είναι plug in hybrid, κάτι που αναμένεται να μειώσει σε ακόμα χαμηλότερο επίπεδο την κατανάλωση και τους ρύπους, όποιο και αν είναι το αμάξωμά του. Αναμονή μια εβδομάδας λοιπόν, εκτός αν στο ενδιάμεσο «διαρρεύσουν» περισσότερες εικόνες της νέας αυτής έκδοσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!