«Μαύρη» μαγεία το KTM X-Bow Black Edition

Γιώργος Βαρίνος
«Μαύρη» μαγεία το KTM X-Bow Black Edition
Η νέα έκδοση του μίνιμαλ αυτοκινήτου της αυστριακής εταιρείας θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 αντίτυπα, με αμάξωμα από ίνες άνθρακα.

Στα πρότυπα των βρετανικών track day cars το KTM X-Bow είναι στην ουσία ένα αγωνιστικό πίστας με άδεια κυκλοφορίας για χρήση στο δημόσιο δρόμο. Κατασκευασμένο με τις μηχανολογικές λύσεις των αγωνιστικών μονοθέσιων, έχει ελάχιστο βάρος 850 κιλών που κάνουν τους 285 ίππους του τετρακύλινδρου δίλιτρου κινητήρα TSi που προέρχεται από την Audi, να δείχνουν τουλάχιστον διπλάσιοι.

Στην έκδοση Black Edition τα πράγματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, καθώς η ισχύς του κινητήρα έχει φτάσει στους 316 ίππους και το βάρος στα 800 κιλά, λόγω της χρήσης ινών άνθρακα τόσο στην κατασκευή του πλαισίου, όσο και σε όλα τα μέρη του μινιμαλιστικού αμαξώματος. Παράλληλα, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει μηχανισμό quick shift για ακόμα ταχύτερες αλλαγές σχέσεων. Με μόλις 5 να κατασκευάζονται, δεν είναι φυσικά περίεργο που η τιμή του μοντέλου έχει ανέβει στις 99.000€.

Η νέα αυτή, σπάνια και κατάμαυρη, έκδοση Black Edition διαθέτει φυσικά πλακέτα αρίθμησης του κάθε αντιτύπου και βασίζεται στην GT, χαρακτηριστικό της οποίας είναι το χωρίς πλαίσιο παρμπρίζ, που καλύπτει οδηγό και συνοδηγό περιφερειακά μέχρι το ύψος της κεφαλής. Αυτό, φυσικά, δεν μειώνει στο ελάχιστο την καθαρόαιμη φύση του μοντέλου, που συνεχίζει να είναι πλήρως ανοιχτό και εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης. Για τις επιδόσεις του ειδικού αυτού μοντέλου της η KTM δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επιδόσεις, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι τα 100 χλμ./ώρα από στάση θα είναι υπόθεση περίπου 3.0 δευτερολέπτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!