Έξι και κάτι εκατομμύρια για μεταχειρισμένο Lexus LFA

Γιώργος Βαρίνος
Έξι και κάτι εκατομμύρια για μεταχειρισμένο Lexus LFA
Μπορεί να είναι η έκδοση Nürburgring που κατασκευάστηκε μόλις σε 50 αντίτυπα, ακόμα και έτσι όμως η τιμή αυτού του μεταχειρισμένου Lexus είναι προκλητική.

Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των μεταχειρισμένων υπέρ αυτοκινήτων που εκτός από κορυφαίες επιδόσεις έχουν να επιδείξουν και κάποια μορφή σπανιότητας, έχουν κυριολεκτικά εκτοξευτεί. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δολάρια αλλάζουν χέρια για σπάνια ιστορικά αγωνιστική μοντέλα, κυρίως Ferrari και Mercedes, ενώ οι ειδικές εκδόσεις σύγχρονων supercars γίνονται ανάρπαστες και με υψηλές τιμές. Μοντέλα όπως η McLaren P1 GTR, η Ferrari LaFerrari και η Porsche 918 Spyder, των οποίων η παραγωγή έχει σταματήσει, κοστίζουν δύο και τρεις φορές περισσότερα χρήματα ως μεταχειρισμένα από αυτά που κόστιζαν ως καινούρια.

Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν φαίνεται ότι μπαίνει και η Lexus με το LFA, το πρώτο supercar που κατασκεύασε το 2010 σε μόλις 500 αντίτυπα. Η βασική τιμή του μοντέλου ήταν περίπου 400.000€ όταν ξεκίνησαν οι πωλήσεις του, ενώ στην έκδοση Nürburgring που εντοπίσαμε να πωλείται προς 6.430.000€ ως μεταχειρισμένη, δεν ξεπερνούσε με όλα τα έξτρα τις 500.000€. Η έκδοση αυτή παρουσιάστηκε το 2012, είχε βελτιώσεις στον κινητήρα, στις αναρτήσεις και στο κιβώτιο και παρήχθη σε μόλις 50 αντίτυπα. Ο V10 κινητήρας των 4,8 λίτρων με την ατμοσφαιρική τροφοδοσία αποδίδει 571 ίππους, 10 περισσότερους από την απλή έκδοση, ενώ στο πίσω μέρος η τεράστια αεροτομή είναι σταθερή. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά με ενίσχυση ινών άνθρακα. Το Lexus LFA, τόσο στην απλή, όσο και στην έκδοση Nürburgring, είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ από ιαπωνική εταιρεία, ενώ κατέχει τον 8ο ταχύτερο χρόνο γύρου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ με 7.14:64.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με την υπογραφή του διευθύνοντα συμβούλου της Toyota, του Ακίο Τογιόντα, είναι η «προίκα» του εξαιρετικού Lexus, το οποίο, επιπρόσθετα, έχει καλύψει μόλις 680 χιλιόμετρα, πρακτικά δηλαδή είναι καινούριο. Ακόμα και έτσι όμως τα περίπου 6,5 εκατομμύρια της τιμής του δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα αποτελέσουν θέλγητρο για κάποιον αγοραστή, που με αυτό το ποσό αγοράζει δύο Bugatti Chiron και μάλιστα παίρνει ρέστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!