Σκληρά καρύδια τα περιπολικά της Ford (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Σκληρά καρύδια τα περιπολικά της Ford (video)
Για την προστασία της αστυνομίας από τον αυξημένο κίνδυνο στον οποίο είναι εκτεθειμένη, η Ford ενισχύει την ασφάλεια των αυτοκινήτων της και τα δοκιμάζει στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στην προσπάθεια παροχής περισσότερης ασφάλειας, η Ford ενισχύει τα πλευρικά πάνελ των θυρών των περιπολικών της, κάνοντάς τα ανθεκτικά στα χτυπήματα από σφαίρες κάθε λογής! Αξιολογήθηκαν ως «τύπου IV» από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, κάτι που αποδεικνύει την προσοχή που έχει δοθεί. Το πρώτο στρώμα αποτελείται από ένα βαλλιστικό κεραμικό πλακίδιο το οποίο σπάει τη σφαίρα, ενώ στο επόμενο συναντάμε ίνες αραμιδίου που εμποδίζουν την συνέχιση της πορείας της.

Σε μια δοκιμή από την ίδια τη Ford βλέπουμε ένα όπλο τύπου AK-47 να πυροβολεί το αμάξωμα, μαζί με ένα κυνηγετικό όπλο Remington 700! Το νέο επίπεδο ασφαλείας θα διατίθεται τόσο στο περιπολικό που βασίζεται στο Ford Explorer όσο και στο αντίστοιχο Ford Taurus, κάτι που τα καθιστούν ως τα πρώτα οχήματα της αστυνομίας που είναι εξοπλισμένα με προστασία επιπέδου IV. Στο παρελθόν η εταιρεία πρόσφερε τα περιπολικά της προστασία «τύπου III», η οποία όμως ήταν κατώτερου επιπέδου και μπορούσε να αντισταθεί μόνο σε σφαίρες πιστολιών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!