«Ελεύθερα» τα αυτόνομα ΙΧ στην Αγγλία

Πέτρος Πιτσίνης
«Ελεύθερα» τα αυτόνομα ΙΧ στην Αγγλία
Η Βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε την εξέλιξη των αυτοκινήτων του μέλλοντος στους δρόμους της χώρας, σαν ένδειξη βοήθειας προς την τεχνολογία και την πιο γρήγορη άφιξή της.

Οι νόμοι που ίσχυαν για την απαγόρευση της κίνησης των αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της Αγγλίας είναι πλέον παρελθόν, καθώς η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την ελεύθερη εξέλιξη των νέων συστημάτων. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα βγουν στους δρόμους από φέτος, ενώ η επόμενη χρονιά θα φέρει την έγκριση για χρήση των αυτοκινητόδρομων.

Ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε: «Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία, η Βρετανία πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις, σε ο,τι έχει να κάνει με νέες τεχνολογίες και υποδομές. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη αλλαγή στις καθημερινές μετακινήσεις στην ιστορία, μετά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης». Η Jaguar-Land Rover και η Nissan έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές. Τέλος, τον πρώτο καιρό αναμένεται να προβλεφθούν ειδικές λωρίδες κίνησης για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, κάτι που στη συνέχεια δεν θα ισχύει αν όλα πάνε καλά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!