Γιατί μας λείπει η Mazda;

Γιατί μας λείπει η Mazda;

Μετά το νέο MX-5 ακολουθεί το Cοupe SUV CX-4, όμως η Mazda απουσιάζει από την Ελλάδα και έτσι δεν θα κυκλοφορήσουν εδώ –προς το παρόν;- τα νέα μοντέλα της.

Γιατί μας λείπει η Mazda;

Η μόδα των Crossover, που αποτελούν παραλλαγές γνωστών SUV με γραμμές Coupe, καλά κρατεί. Αυτή τη φορά ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Mazda στο Μότορ Σόου του Πεκίνου (27 Απριλίου έως 4 Μαΐου) το πρώτο της τέτοιο μοντέλο με την ονομασία CX-4. Αλλωστε μας είχε προϊδεάσει γιαυτό με το πρωτότυπο Koeru, που απεικονίζεται στις φωτογραφίες μας και έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ασία και αναμένεται να το δούμε από το 2017 στην Ευρώπη και ίσως και στην Ελλάδα, αν έχει λυθεί μέχρι τότε το θέμα της αντιπροσώπευσης της ιαπωνικής μάρκας στη χώρα μας.

Το CX-4 θα διαθέτει μήκος γύρω στα 4,60 μ. και σήμα κατατεθέν του θα είναι το Coupe σχήμα του πίσω μέρους του αμαξώματός του. Ωστόσο η μάσκα του θα περιέχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του CX-5 της επόμενης γενιάς. Το σημερινό CX-5 λανσαρίστηκε το 2011 στην αγορά και θεωρείται βέβαιο, ότι πρόκειται να αντικατασταθεί σχετικά σύντομα από ένα νέο μοντέλο.

Best of internet