Προσοχή, περνούν... φάλαινες

Πέτρος Πιτσίνης
Προσοχή, περνούν... φάλαινες
Αν υπήρχε βραβείο που να αναδείκνυε τον πιο «τρελό» δρόμο πάνω στη Γη, τότε ο συγκεκριμένος στην Αυστραλία σίγουρα θα έπαιρνε κάθε χρόνο την πρώτη θέση!

Αυτός ο δρόμος στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας είναι από τους πιο περίεργους στον πλανήτη, καθώς δεν υπάρχει... δρόμος. Για περίπου 65 χιλιόμετρα (40 μίλια) τα αυτοκίνητα πρέπει να κινηθούν μέσα στην παραλία, με την άμμο να παίζει τον ρόλο της ασφάλτου σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο! Ταξιδεύοντας σε αυτή τη διαδρομή, ο Ειρηνικός ωκεανός βρίσκεται ακριβώς δίπλα και εμφανίζονται ακόμη και φάλαινες σε ακτίνα περίπου 90 μέτρων από την ακτή!

Βέβαια τα απρόοπτα όπως είναι λογικό δεν απουσιάζουν, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι τουρίστες που επισκέπτονται το μέρος δεν γνωρίζουν τα «μυστικά» της κίνησης στην άμμο όπως οι ντόπιοι και «κολλάνε». Σύμφωνα με τον Στιβ Χεργκρέιβς, το «κλειδί» για την απροβλημάτιστη κίνηση σε αυτό το «δρόμο» είναι η ορμή, δηλαδή το όχημα να έχει πάρει φόρα και να κινείται σταθερά και χωρίς περιττές κινήσεις. Αυτό που σίγουρα αξίζει σε αυτή τη διαδρομή είναι η μαγευτική θέα, με άπειρα χρώματα να γεμίζουν το μάτι κάθε στιγμή, ειδικά αν έχει προηγηθεί βροχή που τα αναδεικνύει ακόμη καλύτερα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!