Στον... αγώνα το Tesla Model S

Πέτρος Πιτσίνης
Στον... αγώνα το Tesla Model S
Μια νέα κατηγορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό θα ρίξει το Model S της Tesla στις πίστες, ως ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς.

Μια νέα κατηγορία αγώνων τουρισμού μηδενικών ρύπων είναι στα σκαριά, με όλους τους αγωνιζόμενους να τρέχουν με Tesla Model S P85+. Οι αγώνες θα γίνονται σε επίσημες πίστες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας και στο σύνολό τους θα είναι επτά ανά σεζόν. Η έκδοση παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, χρόνος που αναμένεται να είναι ακόμη μικρότερος στο αγωνιστικό, καθώς θα έχει λιγότερα κιλά παρά τις αναβαθμίσεις στο σύστημα πέδησης, στην ανάρτηση και στο σύστημα ψύξης.

Ο τεχνικός διευθυντής αυτής της νέας διοργάνωσης και επαγγελματίας οδηγός αγώνων, είπε: «Διαλέξαμε το Tesla Model S επειδή απλά είναι ένα από τα καλύτερα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της αγοράς. Οι ομάδες θα τρέχουν με μοντέλα παρόμοια με την έκδοση παραγωγής, με 415 ίππους και 600 Nm ροπής. Έχουμε ήδη κάνει τεστ στο αυτοκίνητο στην πίστα της Βαρκελώνης όπου γίνεται και η Formula 1, αλλά και στο σιρκουί της Μαδρίτης». Το νέο πρωτάθλημα λέγεται ότι θα έχει την υποστήριξη της FIA, όμως ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!