Το Audi S4 δίνει «ζωή» στο R8

Το Audi S4 δίνει «ζωή» στο R8

Με τον κινητήρα του σπορ σεντάν της Audi αναμένεται να λανσαριστεί η βασική έκδοση του R8, όμως θα έχει σαφώς μεγαλύτερη ιπποδύναμη από ότι στο S4.   

Το Audi S4 δίνει «ζωή» στο R8

Ο V6 κινητήρας με τα δύο τούρμπο της Audi μπορεί να κινήσει ακόμη κι ένα supercar, για αυτό και σύμφωνα με το αμερικανικό Car and Driver, μια άλλη, βασική έκδοση του R8 θα χρησιμοποιεί αυτό το μοτέρ. Προέρχεται από το Audi S4, με την απόδοσή του να φτάνει τους 354 ίππους, όμως ειδικά για την περίσταση του R8 αυτοί αναμένονται να αυξηθούν, φτάνοντας περίπου τους 450. 

Όπως ακριβώς και στις μεγαλύτερες εκδόσεις με τους V10 κινητήρες, το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη και επτά σχέσεων, ενώ η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του γνωστού συστήματος τετρακίνησης Quattro. Ακόμη τίποτα δεν είναι επίσημο, ωστόσο η ίδια πηγή που αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναγράφονται παραπάνω, υποστηρίζει ότι η τελική ταχύτητα του μοντέλου θα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα! Στις φωτογραφίες εμφανίζεται το Audi R8 V10 Plus. 

Best of internet