Μια Lamborghini Miura σε κατάσταση «βιτρίνας»

Μια Lamborghini Miura σε κατάσταση «βιτρίνας»

Μια Lamborghini Miura σε κατάσταση «βιτρίνας»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από τότε που παρουσιάστηκε, το τμήμα Polostorico της Ιταλικής φίρμας ανακατασκευάζει μια Miura SV και γίνεται κυριολεκτικά σαν καινούργια.   

Με όνομα πολύ «βαρύ» στην ιστορία της Lamborghini, η Miura κλείνει τα 50 χρόνια από την εμφάνισή της και για τον εορτασμό των γενεθλίων, γίνεται πλήρης ανακατασκευή σε μια SV έκδοση. Το τμήμα Polostorico της φίρμας ανέλαβε αυτή την δουλειά ώστε να μοιάζει ακριβώς σαν να βγήκε χθες από το εργοστάσιο, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τους ισχυρισμούς της εταιρείας. Για να επιτευχθεί αυτό, το σασί έμεινε εντελώς «γυμνό» και αφαιρέθηκε ακόμη και ο κινητήρας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής του μοντέλου από την αρχή. 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μάλιστα είναι ιστορικής σημασίας για την Lamborghini, καθώς ήταν το εκθεσιακό κομμάτι στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης ως αυτοκίνητο προ-παραγωγής για την έκδοση SV, το 1971! Μετά το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα, το ειδικό αυτό τμήμα της εταιρείας σχεδιάζει να ανακατασκευάσει και άλλα ιστορικά μοντέλα της! Η συγκεκριμένη Miura θα βρίσκεται στο Amelia Island Concours, μια διοργάνωση με φιλανθρωπικούς σκοπούς που γίνεται κάθε Μάρτιο στο νησί Αμέλια της Φλόριντα. 

Best of internet