«Βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας», λέει ο Λάουντα

«Βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας», λέει ο Λάουντα

Γιατί κατηγορεί ο Νίκι Λάουντα τον Μπέρνι Εκλεστοουν και πώς πιστεύει, ότι θα ξεπεράσει η Formula 1 τη σημερινή κρίση της;

«Βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας», λέει ο Λάουντα

Ο αλληλοσπαραγμός των ομάδων βλάπτει σοβαρά τη Formula 1. Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Mercedes, Νίκι Λάουντα, θεωρεί ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις για τα οικονομικά θέματα και οι απειλές, όπως της Red Bull περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα της Formula 1, κάνουν μεγάλο κακό στο άθλημα.

Ο 67χρονος Αυστριακός ανέφερε, ότι «κάνουμε ζημιά σε εμάς τους ίδιους με τις δηλώσεις μας» και άσκησε κριτική στον Μπέρνι Εκλεστοουν λέγοντας, ότι «αυτά ξεκίνησαν, όταν χαρακτήρισε ο Μπέρνι Εκλεστοουν ‘’βλακεία’’ τον νέο ήχο των κινητήρων. Οι προσωπικότητες στη Formula 1 εκπροσωπούν μόνον τα δικά τους συμφέροντα».

Η λύση είναι σύμφωνα με τον Λάουντα απλή, αν και δύσκολη. «Θα πρέπει να διαπραγματευόμαστε πίσω από κλειστές πόρτες και μετά να παρουσιάζουμε μία κοινή λύση», ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος της Mercedes σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό ‘’Focus’’. Αυτή τη στιγμή συμβαίνει όμως σύμφωνα με τον Λάουντα το αντίθετο, αφού «εμφανιζόμαστε να καυγαδίζουμε προς τα έξω και δεν μιλάμε μεταξύ μας».

Δεν έχει και άδικο ο Νίκι, αν και η ουσία του προβλήματος είναι βασικά οι τεράστιες ανισότητες μεταξύ των μικρών και των μεγάλων ομάδων. Όσο δεν περιορίζονται αυτές, τόσο θα υπάρχει γκρίνια και διχόνοια.

Best of internet