Δεν εγγυάται το μέλλον της Red Bull ο Μάτεσιτς

Νίκος Τσιώκος
Δεν εγγυάται το μέλλον της Red Bull ο Μάτεσιτς
Ο Ντίτριχ Μάτεσιτς δεν εγγυάται το μέλλον της Red Bull στη Formula1 τονίζοντας ότι αν οι «κόκκινοι ταύροι» δεν έχουν ανταγωνιστικό κινητήρα, θα αποχωρήσουν.

Μετά από τέσσερα χρόνια κυριαρχίας και τίτλων, η Red Bull έχει περάσει στη λησμονιά. Τα προβλήματα της Renault έχουν αφήσει πίσω σε ανταγωνισμό τους «κόκκινους ταύρους», με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι στιγμές δόξας του παρελθόντος. Για την ώρα οι Αυστριακοί παραμένουν στη Formula1, όμως ο Ντίτριχ Μάτεσιτς δεν εγγυάται το ίδιο για το μέλλον.

Το αφεντικό της RB μίλησε στο Speedweek και τόνισε πως αν η ομάδα του δεν έχει ανταγωνιστικό κινητήρα, τότε θα αποχωρήσει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού στόχος της είναι η τρίτη θέση στους κατασκευαστές. «Η Formula1 δεν είναι ο Γύρος της Γαλλίας. Αν δεν είμαστε ανταγωνιστικοί από πλευράς κινητήρα, θα φύγουμε.

Σίγουρα δε θέλουμε να ξοδέψουμε τα επόμενα πέντε χρόνια στη μάχη για την πέμπτη θέση. Θέλουμε να είμαστε στην τρίτη θέση πίσω από τις εργοστασιακές ομάδες και να κερδίσουμε τη μάχη με τις πελάτισσες ομάδες των Mercedes και Ferrari.

Το νέο προσωπικό από τη Renault Sport είναι επαγγελματίες, παθιασμένοι και αποφασισμένοι. Το νέο μονοθέσιο είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε φτιάξει. Η απόδοσή του είναι καλή και είναι άλλο ένα αριστούργημα του Άντριαν (Νιούι) και της ομάδας του», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην Toro Rosso, για την οποία επεσήμανε πως δε θα αποτελέσει έκπληξη αν τη δούμε πιο γρήγορη από τη Red Bull στα πρώτα Γκραν Πρι.

«Δε θα είναι έκπληξη αν η Toro Rosso είναι στο ίδιο επίπεδο ή πιο γρήγορη από τη Red Bull στους πρώτους αγώνες. Θα πετύχει κάτι μεταξύ της τέταρτης και της έκτης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτό είναι ό,τι ελπίζουμε για κάθε χρόνο μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!