Πότε θα τελειώσει η Κορίνθου – Πατρών;

Πότε θα τελειώσει η Κορίνθου – Πατρών;

Πότε θα τελειώσει η Κορίνθου – Πατρών;

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών, που θυμίζει μετά τις τραγικές καθυστερήσεις το γεφύρι της Άρτας.

Υπομονή έως τον Μάρτιο του 2017 ζήτησε ο γ.γ. Υποδομών, κ. Γιώργος Δέδες, από τους οδηγούς για το κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου μεταξύ Κορίνθου και Πατρών. Ο δρόμος - καρμανιόλα, στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, θα αντικατασταθεί σε δώδεκα μήνες από έναν υπερσύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που θα συντομεύσει εκτός των άλλων και τον χρόνο διαδρομής από την Αθήνα έως την πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Το δεύτερο καλό νέο αφορά την κατασκευή του τμήματος της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. Σύμφωνα με τον κ. Δέδε, μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν δημοπρατηθεί και τα οκτώ τμήματά του, οπότε θα ξεκινήσει αμέσως μετά η κατασκευή τους. Όπως αποκάλυψε ο γ.γ. Υποδομών, μέσα στο 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί γρηγορότερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και οι κατασκευαστικές εργασίες του αυτοκινητοδρόμου του Μορέα για Σπάρτη και Καλαμάτα.

Ας ελπίσουμε μόνον, να μην χρειάζεται μία μικρή περιουσία για τα διόδια των νέων τμημάτων, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα για το τμήμα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά και για την απαράδεκτη Κορίνθου – Πατρών, που θα έπρεπε κανονικά να μας πλήρωναν, για να την χρησιμοποιούμε και όχι το αντίθετο.

Best of internet