Με 700 ίππους η Porsche 911 GT2 RS

Γιώργος Βαρίνος
Με 700 ίππους η Porsche 911 GT2 RS
Η πιο extreme εκδοχή της νέας Porsche 911 turbo αναμένεται το 2017 με ισχύ που θα φτάνει τους 700 ίππους και την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Η πιο δυνατή 911 είναι η GT2 RS, η οποία αποτελεί μια πιο ελαφριά και πιο ακραία εκδοχή της turbo GT2. Η νέα αυτή κορυφαία έκδοση συνελήφθη από τους φωτογράφους να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στον αρκτικό κύκλο, σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η διχρωμία, οι μεγάλες δίδυμες κυλινδρικές εξαγωγές της εξάτμισης και οι τεράστιες εισαγωγές αέρα σε μάσκα και πίσω θόλους δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την ακραία έκδοση RS.

Το μοντέλο, που αρχικά δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα για τη νέα γενιά (991) της 911, φαίνεται ότι πήρε το πράσινο φως καθώς ο ανταγωνισμός ρίχνει στη μάχη των supercars ολοένα και πιο ισχυρούς παίχτες. Όπως για παράδειγμα 488 GTB της Ferrari αλλά και η Huracan της Lamborghini, μια πρόκληση που δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από την Porsche.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εξακύλινδρος, διπλά υπετροφοδοτούμενος boxer κινητήρας των 3,8 λίτρων θα αποδίδει περίπου 700 ίππους, καθώς, άλλωστε, η υφιστάμενη (997) GT2 RS αποδίδει 620. Μαζί με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να επιλέξει και χειροκίνητο έξι σχέσεων, ενώ το βάρος θα είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τις εκδόσεις turbo και turbo S, καθώς θα χρησιμοποιούνται μέρη από ίνες άνθρακα στο αμάξωμα, ενώ δεν θα υπάρχει σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς. Η νέα GT2 RS αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!