Στενό μαρκάρισμα, ίσον ατύχημα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Στενό μαρκάρισμα, ίσον ατύχημα (video)
Ο ένας πιέζει, ο άλλος αντιστέκεται. Αν ήταν αγώνας πάλης, το αποτέλεσμα θα ήταν εξαιρετικό, στο δρόμο όμως τέτοιες συμπεριφορές πληρώνονται ακριβά.

Οι περισσότεροι οδηγοί το έχουμε δει ή το έχουμε κάνει: «πίεση» μέσω της πολύ χαμηλής απόστασης στο προπορευόμενο αυτοκίνητο, που κινείται αργά στην αριστερή λωρίδα. Τι γίνεται όμως όταν τη δική μας ανυπομονησία δεν συμμερίζεται ο εμπρός οδηγός; Τι γίνεται όταν εκνευριστεί και αυτός με τη σειρά του και για να φοβίσει τον γρήγορο «τσιμπήσει» λίγο τα φρένα;

Όλες οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνονται με τον πιο κατηγορηματικό και εμφατικό τρόπο στο πιο κάτω video, το οποίο καταγράφηκε από οδηγό φορτηγού στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ. Ο βιαστικός και ο αμετακίνητος οδηγός, πίσω και εμπρός αντίστοιχα, εξαντλούν όλο το μέγεθος της βλακείας που μπορούν να διαθέτουν, ο πρώτος κολλώντας στην κυριολεξία στον προφυλακτήρα του αμετακίνητου και ο δεύτερος φοβίζοντας τον γρήγορο με ένα ελαφρό πάτημα του φρένου, που έχει ως αποτέλεσμα τον πανικό και την απώλεια του ελέγχου. Παρότι τελικά το χειρότερο δεν συνέβη, φανταστείτε το τεράστιο Trailblazer να περνά στο αντίθετο ρεύμα και να «θερίζει» μια σειρά από ανυποψίαστους οδηγούς.

Τέτοια περιστατικά πρέπει να μας διδάσκουν ότι ανάλογες ενέργειες κατά την οδήγηση είναι απαράδεκτες, καθώς μπορούν να μας μετατρέψουν μέσα σε μια στιγμή σε κατά συρροή δολοφόνους. Ο εγωισμός δεν έχει θέση όταν μοιράζεσαι το δρόμο με εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλους οδηγούς, καθώς το μόνο ζητούμενο είναι η ασφαλής μετακίνηση όλων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!