Μάθε παιδί μου οδήγηση (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μάθε παιδί μου οδήγηση (video)
Η Porsche συνεχίζει να μας δείχνει το σωστό τρόπο οδήγησης μιας 911R, αυτή την εβδομάδα με μάθημα για την υποστροφή και την υπερστροφή.

Η σειρά των οπτικοακουστικών «μαθημάτων» οδήγησης της Porsche συνεχίζεται με το δεύτερο σχετικό video, στο οποίο ο οδηγός εξέλιξης της γερμανικής εταιρείας Πάτρικ Λόνγκ μας βάζει σταδιακά στο πνεύμα της σωστής οδήγησης ενός τόσο δυνατού και απόλυτου αυτοκινήτου. Με 500 ίππους να μεταφέρονται μόνο στους πίσω τροχούς, η 911R είναι ένα πραγματικό καθαρόαιμο υψηλής απόδοσης, που φυσικά απαιτεί λεπτούς και άρτιους χειρισμούς για να μην μετατραπεί από εργαλείο απόλαυσης σε εργαλείο βασανισμού του οδηγού του.

Με τη βοήθεια δύο ήδη κατόχων Porsche, ο «δάσκαλος» μας εξηγεί το φαινόμενο της απώλειας πρόσφυσης των εμπρός τροχών κατά τη διάρκεια της στροφής (υποστροφή) και το αντίστοιχο των πίσω τροχών (υπερστροφή) και πως αυτά τα δύο φαινόμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον οδηγό χωρίς να οδηγήσουν σε έξοδο από το δρόμο. Φυσικά υπάρχουν πάντα τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς να κάνουν αυτή του δουλειά, ο ιδανικός όμως οδηγός δεν πρέπει να βασίζεται μόνο σε αυτά, ειδικά στη γρήγορη οδήγηση σε πίστα όπου επιβάλλεται να απενεργοποιούνται για να επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατός χρόνος.

Η σειρά των μαθημάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, μέχρι να μάθουμε να οδηγούμε τέλεια την Porsche που ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να αγοράσουμε, καθώς είναι περιορισμένης παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!