Το αγωνιστικό Opel Astra «σκίζει» τον άνεμο

Πέτρος Πιτσίνης
Το αγωνιστικό Opel Astra «σκίζει» τον άνεμο
Με ιδανική βάση το νέο Opel Astra με τον πολύ καλό αεροδυναμικό συντελεστή (cd: 0,272), η TCR έκδοσή του ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Το κομμάτι της αεροδυναμικής είναι από τα πλέον σημαντικά στους αγώνες αυτοκινήτων, κάτι που ξέρουν πολύ καλά στην Opel και πράττουν τα ανάλογα. Το νέο Opel Astra που ετοιμάζεται για να τρέξει στη σειρά Touring Car Racer διέπρεψε στα αεροδυναμικά τεστ, παίρνοντας το «γονίδιο» από το Astra παραγωγής, το οποίο επίσης είχε πετύχει μια αξιοσημείωτη επίδοση. Συγκριτικά με το τελευταίο, η αγωνιστική έκδοσή του έχει αυξημένο πλάτος, τροποποιημένους προφυλακτήρες, φτερά και πλαϊνά πάνελ και περισσότερα βοηθήματα καλύτερης διαχείρισης αέρος, όπως αεροτομή και διάφορα σπόιλερ.

Η ιδανική ρύθμιση για την παροχή της απαραίτητης πίεσης στο έδαφος όσο τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν, αλλά και η επίτευξη μιας μεγάλης τελικής ταχύτητας βρέθηκε, με την συνέχεια των δοκιμών να γίνεται στην αεροδυναμική σήραγγα. Αυτή προσομοιώνει ταχύτητες έως 250 χλμ./ώρα και επιτρέπει τις τελικές ρυθμίσεις, για την καλύτερη δυνατή εικόνα στους αγώνες. Ο Διευθυντής του τμήματος Opel Motorsport, δήλωσε ότι η ομάδα του νιώθει άριστα προετοιμασμένη, όμως θα ξέρουν που πραγματικά βρίσκονται μόνο όταν τα αυτοκίνητα βγουν στην πίστα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!