Επιστροφή στη Λαμία για Ράλι Ακρόπολις

Επιστροφή στη Λαμία για Ράλι Ακρόπολις

Στη Λαμία επιστρέφει το επίκεντρο του Ράλι Ακρόπολις, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Παρασκευή (11/3).

Επιστροφή στη Λαμία για Ράλι Ακρόπολις

Μπορεί το Ράλι Ακρόπολις να μην είναι, πλέον, στο WRC, όμως ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι είναι αρκετοί που το παρακολουθούν. Το φετινό «Ράλι των Θεών» είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 6-8 Μαΐου και θα έχει νέο επίκεντρο.

Όπως, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Παρασκευή (11/3), το μεγαλύτερο παγκοσμίως αθλητικό γεγονός της χώρας θα επιστρέψει στη Λαμία, μετά από δέκα χρόνια απουσίας και έξι έτη παρουσίας στο Λουτράκι, ενώ έχει... περάσει για ένα διάστημα και από τα Καμμένα Βούρλα.

Έτσι, το Ακρόπολις μεταφέρεται και πάλι στη Φθιώτιδα για να δούμε εκ νέου ειδικές διαδρομές, οι οποίες έχουν αφήσει ιστορία στο παρελθόν και έχουν χαρακτηριστεί από τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου ως οι πιο δύσκολες, όπως το Ρεγγίνι, η Ελάτεια και πολλές άλλες, ενώ απομένει και το μεγάλο... comeback στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των διοργανωτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους αναφορικά με τη διοργάνωση του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 και αξιολογώντας τις προοπτικές που ανοίγονται για τον αγώνα με βάση κυρίως την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή του στα όρια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο τη Λαμία.

Τόσο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο Δήμαρχος Λαμιαίων, Νίκος Σταυρογιάννης, «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή την ιδέα της επιστροφής του αγώνα έπειτα από δέκα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ειδικές διαδρομές που χαρακτήρισαν επί σειρά ετών το Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να «ζωντανέψουν» και πάλι, υποδεχόμενες τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA στις 6-8 Μαΐου.

Στο πλευρό της ΟΜΑΕ, σε ρόλο συνδιοργανωτή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων πλαισιώνουν ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, καθώς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Το ΔΣ της ΟΜΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τόσο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Λουτρακίου, της πόλης που φιλοξένησε υποδειγματικά για έξι χρόνια τον αγώνα, όσο και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, όπως και τον Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, οι οποίοι στήριξαν πάση δυνάμει τον αγώνα και τους διοργανωτές του από το 2009 και έπειτα.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Στερεά Ελλάδα πλέον, η νέα διαδρομή του αγώνα, με ειδικές διαδρομές όπως το Ελευθεροχώρι, το Ρεγκίνι, την Ελάτεια-Γραβιά κ.ά., έχει «χαραχθεί», και απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίησή της.

SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016

Γραφείο Τύπου

Best of internet