Με Ντούχαν και Τζόουνς ανοίγει το Hall of Fame στην Αυστραλία

Γιώργος Βαρίνος
Με Ντούχαν και Τζόουνς ανοίγει το Hall of Fame στην Αυστραλία
Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μοτοσικλέτας Μικ Ντούχαν και ο πρωταθλητής F1 Άλαν Τζόουνς είναι οι πρώτοι του Αυστραλιανού Hall of Fame.

Η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Αυστραλίας, η CAMS, ανακοίνωσε τη δημιουργία Hall of Fame, το οποίο θα αποδώσει την πρέπουσα αναγνώριση στα μεγάλα ταλέντα που έχει αναδείξει η χώρα και έχουν διαπρέψει στα παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των μορφών αγώνων. Τα δύο πρώτα ονόματα που θα λαμπρύνουν το θεσμό αυτό, θα είναι του 5 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μοτοσικλέτας Μικ Ντούχαν και του πρωταθλητή F1 το 1980, Άλαν Τζόουνς.

Όπως δήλωσε και ο υπεύθυνος του Αυστραλιανού Hall of Fame εκ μέρους της ομοσπονδίας Γκάρι Κόνελι, «Όταν μιλάς για την εκπροσώπηση της Αυστραλίας στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα, στην ουσία μιλάς για τους Μικ Ντούχαν και Άλαν Τζόυνς».

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να έχω επιλεγεί ως ένα από τα πρώτα μέλη του Αυστραλιανού Hall of Fame. Όταν κοιτώ πίσω στο χρόνο τι έχουμε καταφέρει ως χώρα στον τομέα των αγώνων, βλέπω σημαντικές επιτυχίες και αυτό είναι πολύ ευχάριστο» δήλωσε ο Μικ Ντούχαν. Ο εκπληκτικός οδηγός της δεκαετίας του ’90 κατάφερε να κατακτήσει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία των 500 κ.εκ. του παγκόσμιου πρωταθλήματος, από το 1994 έως το 1998, όντας ένας από τους τρεις στην ιστορία του αθλήματος, μαζί με τους Αγκοστίνι και Ρόσι, που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο.

Αντίστοιχα, κολακευμένος δήλωσε ότι νοιώθει από την επιλογή του να ενταχθεί στο Hall of Fame των αγώνων αυτοκινήτου στην Αυστραλία και ο Άλαν Τζόουνς, που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 το 1980, με την νέα τότε ομάδα της Williams. Ο Τζόουνς, παρότι αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1986, δεν έκοψε ποτέ τους δεσμούς του με την F1, καθώς ακόμα και σήμερα είναι σχολιαστής στο Κανάλι 10 της Αυστραλίας και φυσικά βρίσκεται συνεχώς στα paddocks του κορυφαίου πρωταθλήματος αγώνων αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!