Το βέλος των 1.000 ίππων

Γιώργος Βαρίνος
Το βέλος των 1.000 ίππων
Το Apollo Arrow είναι το γερμανικό supercar της πρώην Gumpert που αναβίωσε με κινεζικά κεφάλαια και υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις.

Η Gumpert ήταν μια γερμανική εταιρεία που επιχε δημιουργήσει το Apollo, ένα supercar πολύ μικρής παραγωγής, το οποίο όμως κατείχε το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Η εταιρεία του Roland Gumpert περνά πλέον σε μια νέα εποχή χάρη στα κεφάλαια εταιρείας επενδύσεων από το Χονγκ Κονγκ, που της επέτρεψαν να μετονομαστεί σε Apollo και να δημιουργήσει το Arrow, ένα μοντέλο με εντυπωσιακή σχεδίαση, τεχνολογία υλικών και ισχύ 1.000 ίππων.

Το Arrow παρουσιάστηκε στη Γενεύη και το αμάξωμά του, όπως και το πλαίσιο, είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα. Αυτό υπόσχεται πολύ χαμηλό βάρος, που σε συνδυασμό με τον τετράλιτρο V8 κινητήρα της Audi ανεβασμένο στους 1.000 ίππους εξασφαλίζει επιδόσεις που θα ζήλευε κάθε supercar, με τελική ταχύτητα 360 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Αισθητικά το Arrow διαθέτει πολύ έντονες ακμές, εξαιρετικά χαμηλό προφίλ και πολύ μικρή απόσταση από το έδαφος, η οποία όμως ρυθμίζεται για εύκολη πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης και ράμπες. Συμπαγές σε διαστάσεις, διαθέτει μια τεράστια αεροτομή πίσω, ενώ η βαφή του σε πορτοκαλί και μαύρη απόχρωση τονίζει το σπορ χαρακτήρα του και κολακεύει τη σχεδίασή του.

Σύμφωνα με την Apollo, τα Arrow που θα κατασκευαστούν δεν θα ξεπερνούν σε αριθμό τα 100, διατηρώντας τη σπανιότητα του μοντέλου σε συλλεκτικό επίπεδο. Αυτό το γεγονός μας προϊδεάζει και για την τιμή του αυτοκινήτου, η οποία δεν ανακοινώνεται αλλά εικάζουμε ότι θα βρίσκεται στη σφαίρα των 1,5 – 2,0 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!