Απόβαση και στην Ευρώπη το Honda Clarity FCV

Πέτρος Πιτσίνης
Απόβαση και στην Ευρώπη το Honda Clarity FCV
Στο τέλος του χρόνου αναμένεται να έρθει και στη Γηραιά Ήπειρο το Honda Clarity FCV, ένα αυτοκίνητο με μηδενικούς ρύπους που χρησιμοποιεί για την κίνησή του το υδρογόνο!


Προς το τέλος του 2016 είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Honda Clarity FCV στην Ευρώπη, το οποίο μπορεί να ανταγωνιστεί σε κόστος χρήσης ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κινείται με υδρογόνο και έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, αφού από την εξάτμισή του βγαίνει μόνο... νερό! Το Clarity FCV υπόσχεται ότι καλύπτει περίπου 750 χιλιόμετρα (30% περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο) με ένα ρεζερβουάρ υδρογόνου των περίπου 140 λίτρων, το οποίο για να γεμίσει χρειάζεται τρία λεπτά.

Οι διατάσεις του είναι τέτοιες που του επιτρέπουν να μεταφέρει πέντε επιβάτες με αποσκευές, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 1.890 κιλά! To Clarity FCV αναμένεται να κοστίζει περίπου 54.000€ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με κάποιες αλλαγές όμως, μεταξύ των οποίων και ένα μικρότερο ρεζερβουάρ που του δίνει αυτονομία περίπου 480 χιλιόμετρα. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι τρία, δηλαδή διατίθεται σε άσπρο, μαύρο και το ιδιαίτερο κόκκινο των φωτογραφιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Clarity είναι το πρώτο αυτοκίνητο με κυψέλες υδρογόνου που αποθηκεύει τη συστοιχία κυψελών, αλλά και ο,τι άλλο απαραίτητο κάτω από το καπό, ώστε να μην χρειαστεί να «κλέψει» πολύτιμο χώρο από την καμπίνα των επιβατών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!