Εγκλημα πάθους με...μπετονιέρα

Εγκλημα πάθους με...μπετονιέρα

Ισόβια επέβαλε γερμανικό δικαστήριο σε οδηγό μπετονιέρας, με την οποία σκότωσε πρώην συνάδελφό του, επειδή τον θεωρούσε -λανθασμένα- εραστή της γυναίκας του.

Εγκλημα πάθους με...μπετονιέρα

Αμείλικτος έπεσε ο πέλεκυς της γερμανικής δικαιοσύνης για τον οδηγό μίας μπετονιέρας, που δολοφόνησε πρώην συνάδελφό του λόγω ζήλειας. Ο 59χρονος επαγγελματίας οδηγός πίστευε ότι η σύζυγός του τον απατούσε με το 50χρονο θύμα και θέλησε να πάρει εκδίκηση δολοφονώντας τον υποτιθέμενο εραστή της. Ετσι έστησε ένα σενάριο τροχαίου δυστυχήματος, το οποίο καταρρίφθηκε ωστόσο στο δικαστήριο, όπου αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα, γιαυτό και καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση.

Ο ζηλιάρης οδηγός περίμενε το θύμα του κοντά στο σπίτι του και όταν το είδε να βγάζει βόλτα το λυκόσκυλό του, έβαλε μπροστά τη μπετονιέρα και πλησιάζοντας στα 13 μέτρα άλλαξε κατεύθυνση και έπεσε με ορμή πάνω στον πενηντάχρονο άνδρα, που εξέπνευσε επιτόπου. Ο ίδιος ο οδηγός του βαριού οχήματος τραυματίστηκε σοβαρά και η πρώτη εντύπωση ήταν, ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα.

Η Αστυνομία άρχισε να εξετάζει το σενάριο του εγκλήματος, όταν πληροφορήθηκε ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονταν και ότι ο οδηγός της μπετονιέρας είχε απειλήσει στο παρελθόν το θύμα, που αναγκάστηκε να αλλάξει δουλειά για να γλιτώσει από το μένος του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ότι έκανε τη στραβοτιμονιά, όταν έσκυψε για να σηκώσει τον καπνό του από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Ωστόσο ο εισαγγελέας και ένας πραγματογνώμονας απέρριψαν με αδιάσειστα στοιχεία την εκδοχή του και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια. Όπως τόνισε μάλιστα ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του «ο κατηγορούμενος είχε προσάψει άδικα στο θύμα, ότι διατηρούσε σεξουαλική σχέση με τη σύζυγό του».

Best of internet