Τέλος ο συντηρητισμός για το Subaru Impreza

Γιώργος Βαρίνος
Τέλος ο συντηρητισμός για το Subaru Impreza
Στις 23 Μαρτίου θα δούμε επιτέλους την έκδοση παραγωγής του νέου Subaru Impreza, με ένα αμάξωμα εντελώς διαφορετικό απ’ ότι είχαμε συνηθίσει.

Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέα Υόρκης, στις 23 Μαρτίου, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το νέο Subaru Impreza. Η νέα γενιά του μικρότερου μοντέλου στη γκάμα της Subaru είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση του Τόκιο σε μορφή πρωτότυπου, προϊδεάζοντάς μας για την αλλαγή πλεύσης όσον αφορά στη σχεδίασή του. Όπως αποδεικνύει και η μικρής λεπτομέρειας εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Subaru σχετικά με το νέο μοντέλο, η εποχή της άτολμης, συντηρητικής εξωτερικής σχεδίασης έλαβε τέλος. Έντονες ακμές, μεγάλη μάσκα, φαρδιά φωτιστικά και ένα συμπαγές αμάξωμα συνθέτουν, όπως όλα δείχνουν, το πιο ενδιαφέρον, από αισθητική τουλάχιστον άποψη, Impreza όλων των εποχών.

Καθώς το μοντέλο θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο που ανακοίνωσε η Subaru στην έκθεση της Γενεύης, το Subaru Global Platform, είναι πολύ πιθανό εκτός των απλών να διαθέτει και υβριδική έκδοση, ίσως με τον κωδικό WRX. Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υιοθέτηση του νέου boxer, turbo τετρακύλινδρου κινητήρα των 1.6 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους και φυσικά των δίλιτρων βενζίνης και diesel της υπάρχουσας γκάμας. Το Impreza θα διαθέτει όπως είναι φυσικό τετρακίνητες εκδόσεις, με τη βασική όμως να έχει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Από το πρωτότυπο μοντέλο που είχε παρουσιαστεί στο Τόκιο ξέρουμε ότι οι διαστάσεις του θα είναι περίπου στα 4,4 μέτρα μήκος και 1,88 πλάτος, με μεταξόνιο 2,67 μέτρα. Αν αυτές διατηρηθούν τότε το πεντάθυρο Impreza θα είναι ένα άνετο μικρό – μεσαίο μοντέλο και ελπίζουμε και αρκούντως δυναμικό. Η Subaru έχει παρουσιάσει επίσης και τετράθυρη πρωτότυπη εκδοχή του νέου Impreza χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν στη Νέα Υόρκη θα λανσάρει μια από τις δύο ή και τις δύο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!