Σε τεντωμένο σχοινί η Sauber

Σε τεντωμένο σχοινί η Sauber

Η ελβετική ομάδα της Formula 1 ξόφλησε με καθυστέρηση το προσωπικό της για τον Φεβρουάριο, αναζητεί όμως εσπευσμένα έναν βασικό χορηγό.

Σε τεντωμένο σχοινί η Sauber

Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθεί να ισορροπεί η Sauber. Μέχρι σήμερα ανήκε η ελβετική ομάδα στους καλοπληρωτές της Formula 1, όμως τα τελευταία χρόνια χειροτερεύει συνεχώς η οικονομική της κατάσταση. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν πλήρωσε στην ώρα τους τα δύο τρίτα των εργαζομένων της για τον μήνα Φεβρουάριο.

Η διευθύντρια της ομάδας, Μονίσα Κάλτερμπορν, παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση είναι τεταμένη» και έγινε ακόμη δυσκολότερη, όταν καθυστέρησε ένας από τους χορηγούς της Sauber να ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις του. Τελικά κατέθεσε το ποσό που όφειλε στους Ελβετούς και έτσι εξοφλήθηκαν οι μισθοί Φεβρουαρίου για περίπου 200 εργαζομένους της Sauber, η οποία απασχολεί περισσότερα από 300 άτομα.

Πρόκειται για μία μικρή ανάσα, καθώς το οικονομικό πρόβλημα της Sauber θα λυθεί μόνον, όταν –και αν- βρεθεί ένας εύρωστος βασικός χορηγός. Η Κάλτενμπορν δήλωσε ωστόσο αισιόδοξη, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «παλεύουμε και θα βγούμε από αυτή την κρίση, όπως και τα τελευταία χρόνια».

Η ουσία είναι πάντως, ότι η έλλειψη ενός κύριου χορηγού προκαλεί άγχος στον Πέτερ Ζάουμπερ και μπορεί να προκαλέσει ανά πάσα στιγμή την κατάρρευση της ομάδας και την απόσυρσή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Best of internet