Που πάνε τέσσερις Bugatti Chiron; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Που πάνε τέσσερις Bugatti Chiron; (video)
Με μόλις 500 να έχει ανακοινωθεί ότι θα κατασκευαστούν, η πιθανότητα να δεις έστω και μια Bugatti Chiron στο δρόμο είναι σπάνια. Πόσο μάλλον… τέσσερις.

Το νέο hypercar της Bugatti, η Chiron, μόλις παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία συνεχίζεται έως και τις 13 Μαρτίου. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα και διαθέτει κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων και τελική ταχύτητα 450 χλμ./ώρα. Σπάνιο θέαμα λοιπόν και ακόμα σπανιότερο απόκτημα, ωστόσο σε μια μικρή πόλη της Σουηδίας ο τυχερός οδηγός με την κάμερα κατάφερε να απαθανατίσει όχι μια ή δύο, αλλά τέσσερις Chiron σε παράταξη, συνοδευόμενες από δύο VW Transporter.

Ο λόγος που οι Chiron βρέθηκαν να παρελαύνουν στον αρκτικό κύκλο δεν είναι άλλος από την εκτέλεση χειμερινών δοκιμών στο αντίστοιχο κέντρο της κωμόπολης Arjeplog, στη βόρεια Σουηδία, που κατά κόρον χρησιμοποιείται από τους περισσότερους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, θα συνεχιστεί η εξέλιξη των Chiron, που όπως κανείς μπορεί να καταλάβει και από το χρώμα τους, αποτελούν πρωτότυπα δοκιμών και όχι κανονικά μοντέλα παραγωγής.

Στις σκληρές συνθήκες του βόρειου αρκτικού κύκλου, η Bugatti θα ολοκληρώσει τις δοκιμές της Chiron που πρέπει να είναι εξαντλητικές και ενδελεχείς, καθώς οι ιδιοκτήτες της σίγουρα δεν επιθυμούν ούτε προβλήματα από ένα αυτοκίνητο που έχουν πληρώσει 2,6 εκατομμύρια ευρώ, ούτε φυσικά να παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα σε ταχύτητες 400 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!