Με Volvo XC90 κινήθηκε το Delphi Economic Forum

Με Volvo XC90 κινήθηκε το Delphi Economic Forum

Το κορυφαίο SUV της Volvo ήταν το επίσημο όχημα της υψηλού κύρους εκδήλωσης παγκόσμιου ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς. 

Με Volvo XC90 κινήθηκε το Delphi Economic Forum

Η Volvo, ως χορηγός του πρώτου Οικονομικού Forum των Δελφών (Delphi Economic Forum), διέθεσε ένα στόλο 12 XC90 για τις ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις των κορυφαίων ομιλητών, που εκπροσώπησαν τον πολιτικό, οικονομικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο.

Σκοπός του Forum, του οποίου η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν να συγκεντρώσει κάτω από μία «κοινή στέγη» εξέχουσες προσωπικότητες της διανόησης, της πολιτικής αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για τον ίδιο γεωγραφικά χώρο που πριν από 27 περίπου αιώνες συγκλήθηκε η δελφική αμφικτιονία.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών από τις 25 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2016 και την έναρξη των εργασιών της κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στη συνέχεια, περισσότεροι από 140 διακεκριμένοι ομιλητές σε 20 διαφορετικές θεματικές ενότητες κατέθεσαν τις ανησυχίες αλλά και τις δημιουργικές τους προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της ηπείρου μας.

Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες ξεχώρισε αυτή της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, κ. Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία με αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία, κατέδειξε την άρρηκτη και συνεχή σχέση της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού με την Ευρώπη, στο πέρασμα των αιώνων. Μία ομιλία που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και έντονο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

proedros_tis_dimokratias_prokopis_paylopoylos.jpg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

prytanis_eleni_glykatzi-arveler.jpg

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Best of internet