Νέο σπορ Subaru με κινητήρα στο κέντρο

Γιώργος Βαρίνος
Νέο σπορ Subaru με κινητήρα στο κέντρο
Ένα σπορ τετρακίνητο, υβριδικό μοντέλο με κινητήρα στο κέντρο ετοιμάζει η Subaru στην Ιαπωνία, με κάλυψη το αμάξωμα του BRZ.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια η Subaru κρατούσε ψηλά το ενδιαφέρον των απανταχoύ petrolheads τόσο με τις επιδόσεις της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, όσο και με τις εκρηκτικές τετρακίνητες εκδόσεις των Impreza WRX και STi. Τα τελευταία χρόνια, παρότι οι πωλήσεις της εταιρείας σε όλο τον κόσμο πάνε από το καλό στο καλύτερο, εκλείπουν εκδόσεις με έντονο σπορ χαρακτήρα. Στις ΗΠΑ, που αποτελούν την μεγαλύτερη αγορά για τη Subaru, οι φωνές για μοντέλα πιο δυνατά από το BRZ και πιο συναρπαστικά από το STi ακούστηκαν πολύ δυνατά στα αυτά των στελεχών και των μηχανικών της Subaru, που σύμφωνα με αξιωματούχους της ιαπωνικής βιομηχανίας στην Αμερική δοκιμάζουν αυτό το διάστημα ένα υβριδικό σπορ μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο, κάτω από ένα κατάλληλα τροποποιημένο αμάξωμα ενός BRZ, στο κέντρο δοκιμών Τότσιγκι της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κεντρομήχανο Subaru θα διαθέτει το νέο τετρακύλινδρο σύνολο boxer των 1.6 λίτρων που γνωρίσαμε στο Levorg, με σημαντικά όμως αυξημένη την ισχύ των 170 ίππων που αποδίδει σήμερα με τη βοήθεια turbo. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα μεταδίδει την ισχύ του στους πίσω τροχούς, ενώ για την κίνηση των εμπρός θα φροντίζουν δύο ηλεκτρικοί κινητήρες. Η ισχύς του συνδυασμού των τριών κινητήρων αναμένεται να ξεπερνά του 300 ίππους, που σε συνδυασμό με την μεγάλη ροπή θα εξασφαλίζουν πολύ δυναμικές επιδόσεις.

Το σπορ Subaru θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο με την ονομασία Subaru Global Platform, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα και θα αποτελέσει τη βάση του νέου Impreza, που θα δούμε σε μορφή παραγωγής προς το τέλος του 2016. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία το νέο πλαίσιο είναι από 70 έως και 100% πιο στιβαρό σε σχέση με τα υφιστάμενα σήμερα, ενώ, ταυτόχρονα, είναι έτοιμο να δεχτεί τόσο τα συμβατικά, όσο και τα υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης του μέλλοντος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!