Γιατί διέλυσε μια ολοκαίνουρια Lamborghini Huracan;

Γιώργος Βαρίνος
Γιατί διέλυσε μια ολοκαίνουρια Lamborghini Huracan;
Τίποτα δεν θα μείνει ίδιο στο αμάξωμα της υπέροχης Ιταλίδας, γιατί ο Σουηδός Τζον Όλσον δεν θέλει το αυτοκίνητό του να μοιάζει με κανένα άλλο.

Ο άσος του free style σκι και αθλητής με παγκόσμια αίγλη, ο Τζον Όλσον, είναι επίσης γνωστός και για το πάθος του με τα αυτοκίνητα. Μέχρι πρότινος ήταν κάτοχος ενός Audi Avant RS6, το οποίο είχε βελτιώσει με ειδικά αγωνιστικά εξαρτήματα και η ισχύς του είχε εκτοξευτεί στους 1.000 ίππους. Η νέα του τρέλα είναι αυτή η Huracan που βλέπετε, ή μάλλον δεν βλέπετε, καθώς την έχει διαλύσει στα εξ’ ών συνετέθη, με στόχο να αλλάξει όλα τα πάνελ του αμαξώματός της με άλλα από ίνες άνθρακα, νέας σχεδίασης.

Ακόμα μάλιστα και για τον ίδιο, όπως δήλωσε, είναι μάλλον παράδοξο να παίρνεις ένα πανέμορφο supercar των 250.000€ και μετά από μόλις 478 χιλιόμετρα χρήσης, να αρχίσεις να το διαλύεις: «Ακόμα και για εμένα, το να διαλύεις το αμάξωμα μιας γυαλιστερής Lamborghini δεν είναι φυσιολογικό. Ωστόσο αυτό θα είναι το πιο τρελό και υπέροχο αυτοκίνητο που είχα ποτέ. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε κάτι μοναδικό, το οποίο όμως θα διατηρεί την πρακτικότητα και την αξιοπιστία της εργοστασιακής Huracan».

Από τις εικόνες ωστόσο είναι προφανές ότι ο Όλσον δεν φείδεται κόπων και χρημάτων για την μετασκευή της Lambo, καθώς το αυτοκίνητο σαρώνεται ολόκληρο με ειδικά εργαλεία λέιζερ ώστε τα νέα εξαρτήματα που θα δημιουργηθούν να είναι απόλυτα σωστά ταιριασμένα. Επίσης, ο χρόνος που προβλέπεται για το project υπολογίζεται σε 4 μήνες, διάστημα ιδιαίτερα μεγάλο που δείχνει και το επίπεδο της προσοχής στη λεπτομέρεια που τηρείται. Ο Όλσον δεν αναφέρει αν η ισχύς του κινητήρα της Huracan θα παραμείνει στους 610 ίππους, αν κρίνουμε ωστόσο από το προηγούμενο αυτοκίνητό του, αυτός ο αριθμός ίππων είναι μάλλον μικρός για τα γούστα του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!