Σε διπλό ταμπλό θα παίξει ο Αλεξάντερ Ρόσι

Σε διπλό ταμπλό θα παίξει ο Αλεξάντερ Ρόσι

Σε διπλό ταμπλό θα παίξει ο Αλεξάντερ Ρόσι

Ο Ρόσι θα είναι ο μοναδικός Αμερικάνος οδηγός στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1, όμως ταυτόχρονα θα συμμετέχει και στο πρωτάθλημα Indy-Car.

Μπορεί να συμμετέχει εφέτος με τη Haas μία αμερικανική ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1, όμως κανένας οδηγός δεν προερχόταν μέχρι τώρα από τις ΗΠΑ. Η Manor κάλυψε αυτό το κενό, αν και όχι πλήρως, ανακοινώνοντας τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον Αμερικάνο Αλεξάντερ Ρόσι.

Ωστόσο ο 24χρονος θα είναι αναπληρωματικός και όχι βασικός οδηγός της ομάδας, με την οποία θα συνεργαστεί εφέτος σε έντεκα Γκραν Πρι, αρχής γενομένης από τον Μάιο στον αγώνα στη Ρωσία. Να σημειώσουμε, ότι ο Αμερικάνος είχε λάβει πέρυσι μέρος σε πέντε Γκραν Πρι με τα χρώματα της Manor-Marussia, η οποία προτίμησε για βασικούς πιλότους εφέτος τον Γερμανό Πασκάλ Βέρλαϊν και τον Ινδονήσιο Ρίο Χαριάντο.

Ο Ρόσι θα τρέξει εφέτος παράλληλα με τη Formula 1 και στο αμερικανικό πρωτάθλημα Indy-Car. Ετσι θα γίνει ο πρώτος οδηγός αγώνων, που θα συμμετέχει ταυτόχρονα σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα.

Ο ίδιος προτιμά πάντως τη Formula 1, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του: «έχω επενδύσει τον περισσότερο χρόνο της καριέρας μου στη Formula 1 και δεν είμαι κάποιος, που κατεβάζει τα αυτιά του και περιμένει. Ο δικός μου τρόπος είναι να παραμένω προετοιμασμένος».

Best of internet